Digidexo.com

Positivt og ulemper med mugg på frukt og grønnsaker

Positivt og ulemper med mugg på frukt og grønnsaker


Når kjønnende og beskytter din bolig hage, kan du bli fristet til å sjekke ut det brede spekteret av soppdrepende midler som er tilgjengelige på markedet. Mens disse agentene kan være ganske effektive i å redusere eller eliminere skader forårsaket til frukt og grønnsaker av sopp, bør du nøye observere retninger og begrensninger som gjelder for hver enkelt. Ved å vite fordeler og ulemper med soppmidler på frukt og grønnsaker, kan du faktisk beskytte plantene dine i stedet for å skape nye problemer for dem.

Pro: Grunnstønad

Det mest essensielle fordel av et soppmiddel er at det bidrar til å eliminere eller redusere effekten av sykdommer som rammer frukt og grønnsaker planter. Noen produkter forsvare ikke bare mot sopp sykdom, men mot bakterielle midler i tillegg. Du vil finne at noen soppmidler kan brukes til flere typer planter, inkludert blomster, noe som gjør dem allsidige og kostnadseffektive behandlingsalternativer.

Con: mange varianter

Med dusinvis av produkter og kjemiske sammensetninger som å velge, velge rett soppdreper for plantene dine ofte er det største hinderet. Hvert produkt har spesifikke verktøy og forklaringer. Selv enkelte merker som har samme virkestoffet - det er minst syv markeds merker som bruker captan for eksempel - har sine egne særegenheter og potensial for feilbruk. Til slutt, vil du trenger å gjøre materielle forskning før settling på riktig behandling for dine frukt eller grønnsaker.

Con: skadepotensial

En betydelig con av et soppmiddel er at det kan gjøre mer skade enn godt for plantene dine. Gartnere må bruke forsiktighet når du blander ulike behandlinger, som visse kombinasjoner kan bevise volatile da lagt til hverandre. Tenk det som en form for negativ interaksjon. For eksempel bør en captan basert fungicid ikke være blandet med en hvilken som helst olje spray av kalk-basert produkt. Andre fungicider er følsomme for klimatiske forhold eller ekstern temperatur. Bordeaux blanding kan ikke brukes når det er vått og kjølig vær råder, mens flytende kalk svovel ikke kan brukes når temperaturer på 80 grader eller mer er truende.

Betraktninger

Som du kan forestille deg, kan enkelte soppmidler hver har sine egne fordeler og ulemper. Undersøke alltid hvilke planter reagerer positivt eller negativt til soppdreper påføres. Bordeaux blanding, for eksempel, kan være stor for å beskytte dine epler, men årsaken til forgiftning av dine jordbær og selleri. Følg instruksjonene nøye, som noen soppdrepende spesifisere sprøyting mens andre krever bare å blande og helle. Også ta hensyn til når det er trygt å bruke soppdreper i plantenes livssyklus. Disse forhold kan variere dramatisk gitt behandling.