Digidexo.com

Kopper Life Cycle

Kopper Life Cycle


Den Variola viruset er en smittsom patogen som forårsaker sykdommen kopper. Kopper er en smittsom og alvorlig sykdom som ofte er dødelig. Ifølge Centers for Disease Control, mot slutten av det 20. århundre, kopper ble nærmest utryddet som en sykdom, på grunn av et verdensomspennende vaksinasjonsprogram.

Initial Infeksjon og Inkubasjon Fase

Kopper sprer seg ved direkte, langvarig, ansikt-til-ansikt kontakt med en infisert person eller ved kontakt med infiserte kroppsvæsker eller forurensede gjenstander som klær. Kopper er sjelden spres gjennom luften overføring og er ikke kjent for å overføres fra dyr eller insekter. Inkubasjonstiden varer fra syv til 17 dager, der infiserte individer viser ofte ingen symptomer og er ikke smittsom.

Prodrom Phase

Kopper begynner med høy feber mellom 101 ° og 104 ° Fahrenheit, hodepine, smerter i kroppen, tretthet, og noen ganger oppkast, vanligvis varer to til fire dager. På denne tiden, smittede personer er generelt for syk til å fortsette normal aktivitet. I denne fasen kan de være smittsom.

Tidlig Utslett Phase

Denne fasen varer vanligvis i fire dager og er den mest smittsom fase av sykdommen. Dette utslett vises først som små røde flekker i munnen og på tungen som til slutt vil produsere åpne sår som sprer viruset. Deretter vil et utslett vises på huden begynner på ansiktet og sprer seg til torso og ekstremiteter i løpet av 24 timer. I løpet av denne tid, kan den enkelte oppstår et fall i temperaturen av feber og kan føles bedre.

På den tredje dagen, hevet humper vil vises i utslett. Omtrent 24 timer senere, vil støt begynner å fylles med tykk, opak væske. De støt kan utvise navlen-lignende fordypninger, som er typisk for denne fasen av sykdommen. Feber kan komme tilbake og bli her inntil skorper dannet over humper.

Pustuløs Utslett fase og skorper Fase

Humper vil etter hvert bli hevet pustler som er rund og fast å ta på. Pustler vanligvis vare i ca fem dager i denne tilstanden. Etter fem dager til, vil pustler begynner å piple. Skorper vil etter hvert danne. I løpet av disse fasene, er smittet person fortsatt smittsom.

Løse Scabs

Etter en stund, vil skorpene faller av, og etterlater merker som vil danne arr på huden. Skorper som regel helt løse etter ca seks dager, og da vil vedkommende ikke lenger være smittsom.

Behandling

Per nå finnes det ingen kjent behandling for en aktiv infeksjon av kopper, annet enn å forvalte symptomene. Fordi kopper er svært virulente, bør utbrudd administrasjon startes umiddelbart ved identifisering av infeksjon.

Vaksiner er tilgjengelige for å gi immunitet mot kopper. Disse kan bli administrert opptil fire dager etter eksponering for å gi beskyttende immunitet.

Former av sykdommen

Variola store og variola minor er de to viktigste former av sykdommen, både med lignende symptomer. Variola store er dødelig i 30 prosent av de smittede, mens Variola mindre er dødelig i mindre enn én prosent av den infiserte befolkningen. Det er to sjeldne former for kopper kalt hemoragisk og ondartet som vanligvis er dødelig.