Digidexo.com

Hvordan erstatte forfalt tenner med implantater

Hvordan erstatte forfalt tenner med implantater


Det er mange alternativer for å erstatte forfalt tenner. Ofte tannen kan reddes med en prosedyre som en rotfylling og restaurert med en krone. Hvis tannen må fjernes, kan det erstattes med en bro. Hvis du har mange råtnet tennene, kan tannlegen anbefale proteser. Implantater er en annen erstatning metoden stadig mer populært. Dental implantater er permanent og nesten umulig å skille fra dine naturlige tenner.

Bruksanvisning

Velg en fagperson for å erstatte råtnet tennene med tannimplantater. Din vanlige tannlege kan være i stand til å gjøre en henvisning. Du kan også søke i American Association of Oral og Maxillofacial Surgeons database for å finne kvalifiserte kirurger i ditt område som utfører implantater (se referanser).

Planlegg en konsultasjon for å sikre at du er en god kandidat for tannimplantater. Selv om du kanskje foretrekke implantater for å erstatte dine forfalt tenner, kan det hende at legen anbefaler en alternativ form for restaurering. Dette er mest sannsynlig hvis du har risikofaktorer, som for eksempel tannkjøttsykdom eller hvis du er en røyker, kan det føre til at implantatet prosedyren for å mislykkes.

Ha smuldrende tennene fjernet, hvis du bestemmer deg for å gå videre med tannimplantater. Dette vil skape rom for dine tannimplantater. Normalt kan de bli trukket av din vanlige tannlege.

Ha implantatstedet forberedt. Når tannkjøttet er grodd fra fjerning av forfalt tenner, vil legen din starte prosedyren. Han vil forberede implantatstedet ved å bore et pilothull. Dette vil bli brukt til å styre innsettingen av skruen som vil holde implantatet. Tannlegen vil utvide hullet og sett inn skruen, og toppet det med en midlertidig dekke.

Vent i tre til seks måneder for tann innvirkning å forankre seg på plass, som er kjent som osseointegrasjon. I løpet av denne tiden, vil metallet bindes til det omgivende benet.

Gå til legen din slik at prosessen kan gjennomføres ved å ha de midlertidige deksler erstattet med permanente kroner. Når disse kronene er plassert, har dine forfalt tenner blitt erstattet av tannimplantater.

Hint

  • Følg opp med tannlegen din slik at hun kan overvåke dine implantater og sørg for at ingen problemer utvikler seg. "The Consumer Guide to Dentistry" sier at under de beste omstendigheter, implantater har en suksessrate på 90 til 95 prosent. Tannlegen vil være i stand til å fortelle om dine implantater er vellykket og informere deg om dine alternativer hvis du er blant minoriteten av pasienter med problemer.
  • .