Digidexo.com

Alkoholrelaterte sykdommer

Alkohol absorberes av blodårene i magesekken og er utført av blod gjennom kroppen og hjernen. Overflødig og langvarig inntak av alkohol kan føre til irreversible skader på kroppen og til tider kan også føre til døden, selv om det ikke er noen konkrete tall som definerer på hvilket punkt "overdreven" eller "langvarig" alkoholinntak blir alkoholisme (se Ressurser nedenfor). Imidlertid, alkoholinntak øker risikoen for hjerte-og leversykdommer, og kan også forårsake magesår, gastrointestinale lidelser og høyt blodtrykk.

Bakgrunn

Alkohol er dannet ved fermentering av sukker og gjær; sin hovedingrediens er etanol, som også brukes som et løsningsmiddel i medisin og parfymene. Alkoholmisbruk er en av de viktigste faktorene ansvarlig for dødelighet over hele verden. Statistikk viser at i USA, rundt 10 prosent av den mannlige befolkningen og 3 prosent av den kvinnelige befolkningen lider av alkoholrelaterte helseproblemer (se Ressurser nedenfor).

Typer

Overdreven og gjentatt forbruk av alkohol kan føre til nevrologiske komplikasjoner lik dem man ser ved Alzheimers (alkoholholdige demens), og også til kreft i leveren, hals, munn og mage. Imidlertid har alkoholisme enda verre effekter på leveren.
Eksempler på de mange lever komplikasjoner som kan følge av alkoholisme inkluderer fettlever, som er utgangspunktet opphopning av overflødig fett (forbrukes gjennom alkohol) i leveren; alkoholisk hepatitt, der leveren blir hoven og øm (denne sykdommen kan utvikle seg selv på et tidlig stadium av alkoholisme og ikke nødvendigvis skyldes langvarig alkoholforbruk); og levercirrhose, hvori leveren stivner og danner arrvev og knuter --- grove, runde støt --- noe som kan resultere i leversvikt.

Diagnose

Skader forårsaket av alkoholisme kan ikke bli diagnostisert gjennom en spesifikk test; heller, er en serie av tester utført for å identifisere dets uheldige virkninger på forskjellige organer. De fleste tilfeller av alkoholisme oppdages gjennom tilstedeværelsen av leversykdommer, har vanlige symptomer som kronisk vekttap og sykdommer, blødningsforstyrrelser og mørk urin. Noen av testene for spesifikt å identifisere alkoholrelaterte leversykdommer inkluderer urinprøver, røntgen av magen og en blodprosent å sjekke for anemi og unormalt av blodceller. Noen ganger blir en ultralyd og biopsi av leveren også nødvendig for å kontrollere alvorlighetsgraden av sykdommen.

Reversere effektene

Når alkohol metaboliseres i kroppen, lekker det næringsstoffer fra andre vitale kroppsfunksjoner. Derfor bør den ernæringsmessige tap fra og med moderat forbruk balanseres ved å ta vitamintilskudd, spesielt vitamin B-komplekset (en alkohol-relatert sykdom, Korsakoff syndrom, er forårsaket av mangel på vitamin B1 i hjernen). Et balansert kosthold kan også bidra til å dempe de toksiske effektene av alkohol på kroppen ved å påskynde sin metabolisme og utskillelse (se Ressurser nedenfor).

Forebygging / løsning

Den beste måten å forebygge alkoholrelaterte sykdommer er å holde seg borte fra alkohol helt. Pasienter inn de første stadiene av fettlever og alkoholisk hepatitt kan gjenopprette ved å gi opp alkohol og spise et sunt kosthold. Men hvis en pasient har inngått en kritisk alkohol-relatert sykdom scenen der reversere sykdommen er ikke lenger et alternativ, er det eneste alternativet for å stoppe eller utsette den videre progresjon. Dette kan oppnås gjennom et balansert og sunt kosthold, antibiotika og avføringsmidler som kan hjelpe med noen av de komplikasjoner forbundet med disse sykdommene. I tilfeller av avansert skrumplever, er en levertransplantasjon den eneste sjanse til å overleve.