Digidexo.com

Ting som forårsaker tretthet

Ting som forårsaker tretthet


Som et resultat av hektisk livsstil folk har i disse dager, vil mange lider tretthet på ett punkt eller en annen. Noen ganger kan en god natts søvn er alt som er nødvendig for å løse problemet, men for noen kan årsaken ikke være en enkel mangel på søvn. Det er forskjellige grunner til at noen skal lider av tretthet eller utmattelse.

Vekt Relatert

En persons vekt kan ofte bidra til ham trøtt og sløv hele tiden. Hvis en person er overvektig, har kroppen til å jobbe hardere for å støtte og bære rundt den ekstra vekten bare gjør vanlige dag-til-dag oppgaver. Dette vil resultere i at personen blir sliten. Alternativt, hvis en person er for slank, trenger kroppen sin til å jobbe hardere bare for å opprettholde enkle ting som å opprettholde sin egen kroppsvarme som resulterer i kroppen blir sliten ved å fullføre enkle oppgaver.

Nivå av fysisk aktivitet

Hvis en person ikke deltar i noen grad av fysisk aktivitet, kan dette faktisk føre til at han blir sliten. Han kan da bli sittende fast i en ond sirkel av å måtte trene for å øke sine energinivå, men ikke å ha den energien som kreves for å delta i fysiske aktiviteter. Trene kan hjelpe slå tretthet ved å frigjøre kroppens naturlige feel good hormoner, endorfiner, som gir kroppen en naturlig boost. Det fremmer også flyten av oksygenrikt blod gjennom kroppen som bidrar til en mer avslappet søvn.

Sykdommer

Noen ganger kan en nylig eller aktuell sykdom kan være årsaken til tretthet. Sykdommer slik som anemi og depresjon kan forårsake tretthet som et resultat av kroppens være mangelfull i elementer / kjemikalier den trenger for å fungere som normalt. Du kan også lide tretthet hvis du får over en siste sykdom. Enten det er en alvorlig sykdom som kreft eller hjerteproblemer, eller noe mer enkelt som influensa, kroppen krever mer energi for å bekjempe sykdom, økende tretthet.

Livsstil

Noen ganger er det en persons livsstil som vil føre ham til å lide av tretthet. Foreldre med babyer og små barn, spesielt ammende mødre, ofte lider alvorlig utmattelse. Folk som har uregelmessig søvnmønster som for eksempel skiftarbeidere har ofte problemer med å etablere seg i forfriskende søvn mønstre som kroppen deres er ikke sikker på hva tilstanden den er ment å være i. Folk som drikker for mange koffeinholdige drikker finner det vanskelig å gå i dvale på ønsket tid, noe som resulterer i tretthet.