Digidexo.com

Hvordan virker HIV arbeid?

Hvordan virker HIV arbeid?

Innledning

Ifølge den internasjonale AIDS veldedighet AVERT, ca 263 936 mennesker som bor i USA er HIV-positive. Dessverre er det reelle tallet trolig mye høyere på grunn av konfidensialitet lover og manglende testing. Ved utgangen av 2007 om lag 455 636 mennesker hadde AIDS, sykdommen HIV-viruset forårsaker. Omtrent 32.000 mennesker døde i Nord-Amerika av aids i 2007, noe som gjør det mye mer viktig å forstå hvordan sykdommen virker.

Hvordan den sprer seg

Hiv smitter gjennom to hovedmåter. Det første og mest fremtredende er den seksuelle utveksling av fluider slik som sæd. Den andre er utveksling av blod, enten det er gjennom blodoverføring, eller mer vanlig gjennom sprøytemisbrukere ved hjelp av skitne nåler eller deling av sprøyter. HIV er mer utbredt i det homofile samfunnet, men kan spres, mann til mann, kvinne til mann og kvinne til kvinne.

Infeksjon

Når du er inne kroppen, ser HIV-viruset for celler til å binde seg til. Den vanligste område at viruset liker å binde med er den CD4-molekylet på T-celler. Dette er de cellene som er ansvarlig for ditt immunsystem respons. Viruset har ikke sin egen kjerne, og så er det ute av stand til å formere seg og spre seg. Så viruset tar over cellen ved å binde seg til det, og ved hjelp av sin struktur og DNA til å formere seg. Viruset fortsetter å gjøre dette før den har overta dens vert.

Detection

Når viruset begynner å formere seg i kroppen, reagerer kroppen ved å lage antistoffer. Antistoffene er proteiner som er opprettet av legemet som reaksjon på en infeksjon. Disse spesifikke HIV-antistoffer kan påvises gjennom blodtesting.

Devastation

Siden HIV virusangrep og bruker cellene i kroppen din ansvarlig for din immunitet og sykdomsbekjempelse evner, åpner det kroppen din opp til en rekke virus og andre infeksjoner som kroppen normalt kunne bekjempe. Når HIV-virus har nådd AIDS status, har de viruskontroll av immunsystemet og kroppen ikke lenger kan bekjempe disse inntrenging. Dette gjør vanlige helseproblemer som lungebetennelse eller influensa, potensielt dødelig for noen infisert med AIDS. Det tar vanligvis kroppen i minst 10 år å gå fra HIV til AIDS, men noe fremgang i så lite som to til tre år, spesielt uten rensetiltak.