Digidexo.com

Amyloidose Informasjon

Amyloidose er navnet gitt til en gruppe av sykdommer som forårsaker akkumulering av proteinavsetninger på organsystemer i kroppen. Selv om sjeldne, er amyloidose en alvorlig, livstruende tilstand.

Symptomer

Symptomer forbundet med amyloidose inkluderer ankel og ben hevelse, tretthet og svakhet, vekttap, diaré og forstoppelse, følelse full raskt når du spiser, kortpustethet, prikking eller nummen hender og føtter, tunge utvidelse, tykk hud, lett blåmerker, lilla flekker rundt øynene, svelgvansker, uregelmessig hjerterytme og protein i urinen.

Typer

Amyloidose er delt inn i fire typer som inkluderer primær og sekundær amyloidose, familiær amyloidose, og andre typer amyloidose.

Tilknyttede betingelser

Forhold knyttet til amyloidose inkluderer carpal tunnel syndrom, kardiomyopati, nyresvikt, malabsorpsjon og gastrointestinal reflukssykdom.

Diagnose

En lege vil utføre en fysisk eksamen, blod-og urinprøver for å hjelpe bekrefte amyloidose, men den eneste definitive testen er en vev biopsi.

Behandling

Behandling for amyloidose inkluderer kjemoterapi for unormale plasmaceller, stamcelletransplantasjon og behandling av underliggende forhold.