Digidexo.com

Hvordan Påfør en Band-Aid

Hvordan Påfør en Band-Aid


Ingen førstehjelpsutstyr er komplett uten et par plaster. Denne type bandasje har en myk, steril pute i sentrum for å dekke og beskytte såret og klebe vinger som gjør at bandasjen kan festes lett til huden. Band-Aid splitter bandasjer har blitt produsert av Johnson & Johnson Co. siden tidlig på 1920-tallet. Inspirert av en ansatts skader utsatt kone, skapte Band-Aid merkevare en lett tilgjengelig form for sårbehandling.

Bruksanvisning

•  Skyll såret med steril saltvannsoppløsning, spyle ut skitt eller rusk. Skitt eller rusk som er igjen vil hindre helbredelsesprosessen.

Legg steril kompress over såret og bruke et lett trykk for å bremse blødningen. Kontakt krisepersonell umiddelbart hvis blodet er spurting eller hvis blødning ikke bremset ved direkte press.

Påfør en klatt av antibiotisk salve til det skadde området. Antibiotisk salve dreper bakterier i såret, bidrar til å hindre smitte.

Tørk huden rundt såret med et rent håndkle. Det selvklebende materialet i Band-Aid vil ikke holde seg til våte overflater.

Velg riktig størrelse Band-Aid å dekke såret. Spesielt formet Band-Aids er produsert for å imøtekomme vanskelige områder som fingre, tær og ansikter.

Fjern Band-Aid fra beholderen. Finn de flisete tupper av innpakningen. Skrelle tilbake wrapper ved å ta tak i hver side og trekke fra hverandre.

7 Dra av beskyttende baksiden av Band-Aid. Vær forsiktig så du ikke berører den sterile puten i midten av bandasjen.

8. Ta tak i Band-Aid i hver ende. Plasser bandasjen over såret etter en hvilken som helst naturlig kropps curves.Gently trykker kantene av Band-Aid for å sikre at klebemidlet er festet til huden.

Hint

  • Noen mennesker er allergiske mot enkelte antibiotika salver. For disse menneskene, vil salven forårsake rødhet og hudirritasjon og hindrer helbredelse.