Digidexo.com

Kreatin Risiko og bivirkninger

Kreatin er et stoff som forekommer naturlig i kroppen og er en viktig komponent i byggingen av sterke skjelettmuskulatur - som store brystmuskler, biceps og så videre. Kreatin er et av de mest populære og vanlige kosttilskudd for idrettsutøvere som er tilgjengelige på markedet i dag. Det er oftest brukt for folk som prøver å bygge opp sin styrke eller deres body mass. Som med alle kosttilskudd, er det noen risiko og negative bivirkninger forbundet med å ta kreatin.

Positive bivirkninger

Kreatin er en svært effektiv energi booster, så de tar det vil oppleve økt energi og bedre holdbarhet for lengre og intense treningsøkter. Kreatin er også svært effektiv på å gi enkeltpersoner en "større" utseende, noe som er nyttig for kroppsbyggere og mange idrettsutøvere.

Negative bivirkninger

En vanlig negative effekten av kreatin bruk er en økning i vannvekt. Dette kan føre til at enkeltpersoner å ha en mer oppblåst utseende og følelse. Musklene kan føles mykere i motsetning til hardere. Også når folk slutter å ta kreatin, vil de merke en dramatisk og kraftig nedgang i energinivået.

Mer alvorlige bivirkninger

Noen kreatin brukere har rapportert alvorlige bivirkninger til å ta tilskudd, for eksempel smertefulle kramper, muskelkramper og trakk muskler. Men forskning publisert i Medicine and Science in Sports and Medicine viste at i en gruppe på tjueseks utøvere å ta kreatin for mellom tre og fire år, det var absolutt ingen forskjell i forhold til skader eller muskelkramper sammenlignet med utøvere ikke tar kreatin.

Ulemper

Selv om det er egentlig ingen bevis for at Kreatin fører til noen alvorlige bivirkninger eller risiko, har mange brukere rapportert opplever urolig mage og fordøyelsesbesvær i løpet av de første ukene av å starte å bruke kreatin supplement. Disse fordøyelsesproblemer kan håndteres ved å redusere mengden av kreatin inntak.

Misforståelse

Mange mennesker får feil ideen om kreatin og antar det er et stoff som ligner på steroider (som er felles med idrettsutøvere og kroppsbyggere). Imidlertid er kreatin ikke en hormonell supplement og derfor helt ulikt juridiske steroider og andre typer prohormones.