Digidexo.com

Hva er utvidet Labia?

Noen kvinner kan være nølende til å diskutere utseendet på sine vulvas med sine leger. Hvis en kvinne opplever misnøye med hennes utseende eller ubehag på grunn av utvidet kjønnsleppene, snakke med en lege kan hjelpe. Hennes lege kan diskutere alternativer, inkludert kirurgi.

Anatomy

En kvinnes vulva består av hennes mons pubis, hennes kjønnsleppene majora og indre kjønnslepper, klitoris og vestibylen i hennes vagina. Kjønnsleppene majora, også kjent som de ytre leppene vulva, er dekket i hårete hud. Den indre kjønnslepper, eller indre lepper, er plassert inne i kjønnsleppene majora og er nærmest vaginal vestibylen.

Identifikasjon

Når en kvinne har utvidet kjønnsleppene, hennes indre kjønnslepper støtes ut fra hennes kjønnsleppene majora mer enn gjennomsnittet av en kvart tomme til 2 inches. Det er et bredt spekter av variasjoner i størrelsen av labia minora hos kvinner, både i bredden og i lengden. Asymmetrisk eller utvidet kjønnsleppene anses ikke klinisk signifikant og ikke signalisere noen fysisk sykdom eller problem. På egenhånd de ikke krever noen form for medisinsk intervensjon.

Issues

Utvidet kjønnsleppene kan forårsake ulykke i en kvinne som ikke liker måten de ser ut. Utvidet kjønnsleppene kan også forårsake smerte eller ubehag hos noen kvinner. De kan gjøre iført tettsittende klær ubehagelig. Noen kvinner med utvidet kjønnsleppene kan ikke sitte på en sykkel eller en hest komfortabelt. Annen erfaring irritasjon og hevelse av indre kjønnslepper etter å ha spilt sport eller delta i fysisk aktivitet.

Kirurgi

For en kvinne opplever ubehag eller grenser til hennes aktiviteter på grunn av utvidet kjønnsleppene, kirurgiske alternativer finnes. En plastisk kirurg kan utføre en prosedyre som kalles en labioplasty. Under en labioplasty, er kvinnen først gitt bedøvelse for å blokkere smerte. Kirurgen deretter skjærer den frie kant av hver store kjønnsleppen før de er symmetriske og den ønskede lengde.

Betraktninger

Noen kvinner med utvidet kjønnsleppene er misfornøyd med dem fordi de tror utseendet er unormal eller at det indikerer tidligere dreven onani. Disse kvinnene kan ikke være fornøyd med resultatene av deres kirurgi. Kirurger ofte foreslår de gjennomgår rådgivning både før og etter operasjonen for å være sikker på at de har realistiske forventninger til utfallet. For en kvinne som søker lindring av smerte og frihet til å forfølge nye aktiviteter som ridning, er labioplasty vanligvis vellykket og følge opp operasjoner er sjelden nødvendig.