Digidexo.com

Prosessen med overgangsalder

Menopause er når en kvinne slutter mensen, eller å ha en fast månedlig periode. Dette skjer vanligvis mellom 45 til 55, og er på grunn av det faktum at eggstokkene har sluttet å produsere østrogen og progesteron, som utløse eggløsning. Menopause er faktisk bare én scene i en kvinnes reproduktive år, inkludert premenopause, perimenopause, overgangsalder og legge overgangsalder. Hver av disse fasene er unikt i en kvinnes reproduktive liv.

Premenopause er tiden fra en kvinnes første perioden til hennes siste periode. Perimenopause er tiden i mellom en kvinnes siste ordinære perioden og fullstendig opphør av en månedlig periode. Denne fasen kan vare i flere år og kan begynne så tidlig som 35 år til så sent som 50 år. Under perimenopause, en kvinnes hormoner endre seg raskt og kan forårsake symptomer som vanligvis forbindes med overgangsalderen. Disse kan inkludere hetetokter, humørsvingninger, tap av konsentrasjon, unormale perioder, tynning av håret på hodet ledsaget av en økning i ansiktshår og forstyrret søvn. En lege kan anbefale behandling på grunn av alvorligheten av noen av disse symptomene. Den tredje fasen er faktisk overgangsalder. Østrogen og progesteron produseres på lavere nivåer enn i tidligere år, som forårsaker eggstokkene til å slutte å slippe egg. På dette punktet, kan en kvinne ikke lenger reprodusere. Endelig er postmenopausen når en kvinne ikke har hatt en vanlig periode for et helt år. Postmenopausen vil vare for resten av en kvinnes liv.

Det er mulig for en kvinne til å gå gjennom overgangsalder før fylte 40. Dette er referert til som prematur menopause. Prematur menopause kan være på grunn av kroppens naturlige helling, eller den kan utløses av ytre faktorer. Disse årsakene er kromosomfeil, en familiehistorie med tidlig overgangsalder, sykdom til kroppens immunsystem, kirurgisk fjerning av eggstokkene og behandlinger for visse sykdommer, som kreft.

Uansett stadium av menopause en kvinne kan være i, er det viktig at hun opprettholde en sunn livsstil fordi menopause kan gjøre kvinner mer utsatt for helseproblemer som osteoporose og hjertesykdom. Utbruddet av osteoporose ved menopause oppstår fordi kroppen ikke lenger produserer høye nivåer av østrogen, som brukes til å bygge bentetthet. Ettersom benene blir utsatt for lavere mengder av østrogen, blir de mer skjør og er utsatt for brekkasje. Slippe østrogennivået er også ansvarlig for økt risiko for hjertesykdom, som er et resultat av høyt blodtrykk og vektøkning vanlig i overgangsalderen. Kvinner bør praktisere god ernæring og mosjon. Stress reduksjon teknikker er også nyttig i å takle symptomene kom etter overgangsalder som humørsvingninger og søvnproblemer.