Digidexo.com

Fakta om Plantar fasciitis & Arch Pain

Den vanligste årsaken til fot bue smerte er en tilstand som kalles plantar fasciitt, ​​en betennelse i plantarfascien, eller bue ligament. Dette leddbånd er et bredt bånd av fibrøst vev på bunnen av foten som strekker seg fra hælen til forfoten. Tilstanden også vanligvis fører til hæl smerter og noen ganger en hæl anspore.

Årsaker

Dreven strekking av plantarfascien, som kan oppstå hvis du har flate føtter eller høye buer, fører plantar fasciitt. Hvis dine aktiviteter, selv vandre, resultere i overdreven utflating av føttene (overpronasjon), du også er i faresonen for plantar fasciitt. Tilstanden kan skyldes aktivitet som involverer stramme kalv muskler, som løping eller dans. Iført høye hæler kan føre til tilstanden, som kan iført sko som ikke passer ordentlig eller gi ineffektiv støtte for visse aktiviteter. Overvektige mennesker er mer utsatt på grunn av ekstra vekt innvirkning på foten.

Effekter

Plantar fasciitis smerte tendens til å oppstå i nærheten av hælen og strekker seg til buen. Det er ofte på sitt verste når du først får ut av sengen, eller etter en lang periode med hvile og legge press på ligament. Smerten kan være alvorlig, og pasientene ofte beskriver det som brennende eller stikkende, spesielt i hælen. Du kan føle smerte når du trykker på innsiden av hælen og langs buen, og strekke leddbånd kan gjøre vondt.

Initial Treatment

Plantar fasciitt ofte kan løses ved å hvile den berørte foten så mye som mulig og unngå enhver aktivitet som setter ekstra stress på buen. Taping foten din kan også hjelpe, og kanskje du vil prøve glasur foten etter at nødvendig aktivitet og før du sovner. Iført riktig sko er viktig.

Mulige komplikasjoner

Hvis smertene vedvarer, bør du søke medisinsk behandling for å forebygge komplikasjoner, for eksempel en hæl anspore. En hæl anspore er et knokkelvekst ved feste av plantar fascia til hælbeinet. Også personer med plantar fasciitt noen ganger endre måten de går for å unngå smerte, noe som kan resultere i kne, hofte eller rygg smerter.

Medisinsk behandling

En lege kan forskrive orthotics, eller sko inserts, for å oppnå riktig bue støtte. Orthotics er gunstig for personer med flate føtter, problemer med overpronasjon eller som har høye buer. En plantar fasciitt natt splint kan også hjelpe. Pasienten bærer denne enheten mens du sover, og den forsiktig strekker leggen og plantarfascien. En idrettsmedisin lege eller fysioterapeut kan lære deg sports massasjeteknikker som strekker leggen og redusere spenningen i plantarfascien.