Digidexo.com

Hvordan øke østrogenproduksjonen

Etter å ha et lavt nivå av østrogen kan forårsake uønskede bivirkninger. Hos kvinner, kan det føre til sterilitet og manglende eller uregelmessig menstruasjon; etter overgangsalderen, kan symptomer inkluderer tørr hud og akne og en redusert libido. Et lavt østrogennivå kan diagnostiseres gjennom blod arbeid utført av en lege på et bestemt punkt i menstruasjonssyklusen. Behandling for en lav østrogennivå kan innebære reseptbelagte medisiner eller livsstilsendringer.

Hvordan øke østrogenproduksjonen

•  Legg soya-baserte matvarer i kostholdet ditt. Matvarer som tofu, soyabønner og soyamelk alle inneholder soya isoflavoner. Forbruker soya som en fast del av ditt daglige kosthold kan øke østrogennivået. Hvis soya matvarer ikke appellerer til deg, soya isoflavoner er også tilgjengelig som kosttilskudd i de fleste helsekostbutikker.

Snakk med legen din om en resept østrogentilskudd, for eksempel Premarin. Dette er foreskrevet av lege til kvinner som opplever østrogenmangel skyldes overgangsalder. I mange tilfeller vil dette tillegget også være balansert med en bioidentical progesteron supplement, som vil bidra til å forhindre symptomer på østrogen dominans, som hetetokter.

Vurder å bruke hormonell prevensjon. Kombinasjon former for prevensjon, for eksempel p-piller, plaster, ring og injeksjoner, levere doser av østrogen. Som et resultat, kan de bidra til å balansere din menstruasjonssyklus og bringe vanlig menstruasjonsblødning. Disse metodene er egnet for kvinner som ikke ønsker å bli gravid eller for kvinner som går inn perimenopause.

Gain vekt. Kroppsfett hjelper produsere østrogen. Kvinner som lider av spiseforstyrrelser eller som har svært lave mengder kroppsfett kan finne at deres menstruasjon opphører på grunn av mangel på hormoner som produseres av kroppen fett.