Digidexo.com

Hvorfor Har Chemo Årsak Leukocytose?

Selv om kjemoterapi er noen ganger en nødvendig behandling for invasiv kreft, er det ubehagelig i beste fall. En av bivirkningene av en slik aggressiv medikamentell behandling er en økning i antall hvite blodlegemer, kjent som leukocytose.

Normal Leukocytt Levels

Ifølge Elaine N. Marieb er "menneskets anatomi og fysiologi", en normal leukocytter varierer fra 4800 til 10 800 celler per mikroliter blod, men varierer etter alder, kjønn og immunsystem tilstand.

Kjemoterapi

Kjemoterapi brukes vanligvis med kirurgi og / eller stråling til å kontrollere spredningen og veksten av kreft. Chemo narkotika target raskt voksende celletyper --- hår, gut endotelceller og kreftceller.

Leukocytose

Kroppen din utvikler en immunrespons når de utsettes for kjemoterapi narkotika, inkludert en økning i hvite blodlegemer til å motvirke narkotika og hindre sekundære infeksjoner.

Komplikasjoner

Leukocytose er normalt ikke farlig, men hvis leukocytter nå ekstremt høye nivåer, kan de klumper seg sammen med andre blodelementer, og negativt påvirke organfunksjon, spesielt hjernen og lungene.

Behandling

Hvis leukocytose når farlige nivåer, kan en prosess som kalles leukaferese brukes til fysisk eller mekanisk separate hvite blodceller fra blodet, som er returnert til kroppen din med en mye lavere leukocyttverdier.