Digidexo.com

Ulempene ved Brakyterapi

Brachyterapi er en form for strålingsterapi anvendes for behandling av enkelte former for kreft. Liten stråleavgivende frø er kirurgisk innført i den syke delen og gi ut-stråling fra i kroppen. Det er en mulighet for permanente eller midlertidige former. Med midlertidig brachyterapi, pelletene mister sin stråling. Brachyterapi har mange uheldige bivirkninger, som kan påvirke ulike deler av livet ditt.

Fysiske manifestasjoner

Umiddelbart etter inngrepet kan du oppleve en ubehagelig brennende følelse. Dette gjelder spesielt hos menn med prostatakreft. Denne følelsen kan fortsette i opptil tre måneder, spesielt når du tisser. Hyppig vannlating og, i sjeldne tilfeller kan inkontinens manifest. Noen ganger kan dette rettes opp, men det er ikke alltid mulig. Det er også sjansen for brachyterapi mottakere som lider av diaré samt smerter i endetarmen. I ekstreme tilfeller kan pasienter utvikle proktitt - en betennelse i nedre endetarms regionen.

Medisinske implikasjoner

Brachyterapi ikke er en form for terapi som kan brukes for aggressive tumorer. Dette er fordi strålingen ikke vil være sterk nok. Også med denne fremgangsmåten, er det mindre sjanse for strålingen vandrende frøet fra det tiltenkte sted og skade friskt vev.

Brakyterapi ikke involverer fjerning av den syke delen av kroppen, og det er en mulighet for at sykdommen skal spre seg. Dessuten er det ingen måte å vite om kreften sprer seg eller er lokalisert i naturen. Hvis brachyterapi svikter, er kirurgi utelukkes som et alternativ for en kur, så veier behandlingstilbud før de bestemmer seg brachyterapi.

Brachyterapi må administreres under spinal eller generell anestesi, og disse prosedyrene kommer med bivirkninger av sine egne.

Sosialt liv

Når du har hatt brachyterapi, sjansene er du kan ha en redusert interesse for sex. Menn kan lide av erektil dysfunksjon. Men disse er midlertidige symptomer og vil blekne med tiden. Umiddelbart etter innsetting av frøene, vil du bli bedt om å holde seg borte fra barn så vel som alle som kan være gravid. Dette er for å forhindre enhver stråling fra å påvirke dem. Inkontinens er en mulig bivirkning, og det kan være pinlig når i offentligheten. Det er også en sjanse for at behandlingen vil føre til impotens hos menn.

Tilleggsinformasjon

Alle som vurderer brachyterapi bør vite at ikke alle personer anses kvalifiserte kandidater. Fra og med 2010 er det først og fremst brukes for personer med prostatakreft, og selv da sjansen for å bli valgt for brachyterapi er delvis avhengig av stadium av sykdommen din. En prostatakreft pasientens Gleason score er en av de avgjørende faktorene. Prosedyren utføres ikke på noen med en Gleason score høyere enn seks.