Digidexo.com

Hvordan beregne Kcal

Kcal måle mengden av energi som tilveiebringes av en type mat. Matvarer inneholder ett eller flere av de følgende stoffer: karbohydrater, proteiner og fett. Mengden av kalorier (Kcal) av et næringsmiddel er summen av de kalorier i hver og en av disse kategoriene.

Hvordan beregne Kcal

Måling Kcal

•  Se på maten etiketten til et produkt. Hvis det ikke er noen etikett, slå opp ernæring informasjon på nettet (se Ressurser). Se hvor mange gram protein maten inneholder. Multiplisere mengden av protein gram med fire. Dette er mengden av kalorier i proteindelen.

Legg merke til hvor mange gram karbohydrater er inkludert i dette produktet. Multipliser karbohydrater teller med 4. Dette er mengden av karbohydrat kalorier i maten blir evaluert.

Finn hvor mange totalt fett gram er det. Multipliser dette tallet med 9. Dette er mengden av fett kalorier i maten.

til sammen mengdene av kalorier på karbohydrater, fett og proteiner til å få et totalt kcal teller.

For å finne andelen av en enkelt komponent, dividere mengden av kalorier fra den totale kcal teller. For eksempel, hvis det er 45 kalorier av fett i en 90-kcal produkt, vil du dele 45 av 90. Denne maten, da, består av 50 prosent fett kalorier.

Hint

  • Forsøk å spise prosenter anbefalt av Food and Nutrition Board. Førtifem til 65 prosent av det daglige inntaket bør være karbohydrater. Protein bør bestå av 10 til 35 prosent. Fett bør være 20 til 35 prosent.