Digidexo.com

Makrobiotiske Eye rettsmidler

Alle systemene i kroppen din er avhengig av god ernæring for optimal funksjon. Øynene dine er ikke noe unntak. En makrobiotiske diett, som er avhengig av hele matvarer, særlig frukt og grønnsaker, kan gi lindring fra en rekke øyesykdommer og med forhindre øyesykdom fra utviklingsland i første omgang. Når du får den rette balansen av vitaminer, mineraler og antioksidanter levert av en makrobiotisk diett, bør øynene dine bo i god helse.

Macrobiotics Basics

Den beste måten å få ernæring kroppen din trenger for god øyehelse er gjennom maten du spiser. Vitaminer og mineraler fra mat er lettere for kroppen å absorbere og er ofte i bedre balanse enn de du får fra kosttilskudd.

En makrobiotiske tilnærming sikrer at du får alle de næringsstoffene du trenger for å forebygge eller avhjelpe øyesykdommer. Til å begynne en makrobiotisk diett, eliminere matvarer som sukker, alkohol, koffein og salt, som kan utløse ekstreme reaksjoner i kroppen og skape frie radikaler. Neste, bygge dine måltider og snacks rundt frukt og grønnsaker. Utfylle måltider med hele korn og plantebaserte proteiner som tofu, bønner, belgfrukter og nøtter. Koke mat ved hjelp av dampende, sautéing, posjere å beholde så mye av næringsinnhold og balanse som mulig.

En makrobiotiske diett for å forebygge øyesykdommer

Fire vanlige tilstander kan stjele din visjon som du alder: diabetisk retinopati, aldersrelatert makuladegenerasjon, glaukom og katarakt. Mange matvarer som er en naturlig del av makrobiotiske dietten inneholder næringsstoffer som kan forebygge disse sykdommene eller bremse sin progresjon.

Mat med høyt sukker og stivelse forårsake ubalanser i blodsukker og insulin nivåer. Dette kan føre til skade på de små blodårer i øynene og bidra til diabetisk retinopati og aldersrelatert makuladegenerasjon. En makrobiotiske diett eliminerer disse matvarene, et skritt som vil forbedre din øyehelse.

Den antioksidanter lutein og zeaxanthin finnes i høye nivåer i øynene; de bidrar til å beskytte den skjøre cellene i netthinnen din mot frie radikaler. Du kan forbedre dine nivåer av disse to næringsstoffer ved å spise mer gule og grønne grønnsaker. Prøv spinat, fersk basilikum, grønnkål, grønne grønnsaker, gul squash og blandet grønne salater.

Andre vitaminene du trenger for øye helse inkluderer vitaminene A, C og E. Vitamin C og E særlig har vært knyttet til en lavere hendelse av grå stær. Søtpoteter, sitrusfrukter, jordbær og honningmelon er gode kilder til vitamin C. Spinat og nøtter levere vitamin E. Velg gulrøtter, brokkoli og rosa grapefrukt for vitamin A i form av betakaroten.

Øynene dine trenger også sink og alpha lipoic syre. De beste makrobiotiske kilder til sink er peanøtter, cashewnøtter, mandler, erter, kikerter og fullkorn havremel. Linfrø gir alpha lipoic syre, som bidrar til å avlaste og forebygge glaukom.

Forebygging av sykdom er bare en fordel at en makrobiotisk diett gir. En makrobiotiske diett leverer massevis av antioksidanter, som beskytter øynene dine mot mindre skader, som utvikling av flytere, og koenzym Q10. Begge disse næringsstoffene forbedre den generelle øyehelse og visjon.