Digidexo.com

Hva medisiner bør brukes for type A influensa?

Influensa er en øvre luftveisinfeksjon forårsaket av et virus. Symptomene inkluderer feber rundt 102 grader Fahrenheit, frysninger, muskelsmerter, hoste og noen ganger en rennende nese. Det er flere stammer av influensa, skjønt type A og B er de mest vanlige. Influensa er svært smittsom, og resulterer ofte i en epidemi hver influensasesongen. I tillegg til å hvile og hydrering, noen medisiner kan håndtere bivirkninger og forkorte varigheten av Influensa A.

Over the Counter

Analgetika er nyttig å senke feber og administrere smerter i kroppen. Hoste expectorants kan gjøre en hoste mer produktiv. Unngå hostedempende midler, fordi de vil forlenge sykdom og kan føre til sekundære infeksjoner ved å hindre deg fra å rydde slim fra lungene.

Antivirale

Det er fire typer av antivirale midler som er tilgjengelige for å forkorte varigheten av influensa ved å avbryte tilførselen av et enzym som influensa virus trenger for å reprodusere. Amantadin og Rimantadine har eksistert i lang tid, men er bare effektiv mot type A influensa. Zanamivir og Oseltamivir er nyere antivirale midler, tilgjengelig som piller eller sniffestoffer. Flu må være diagnostisert innen 48 timer for å starte antivirale, eller de vil ha noen effekt. Bivirkninger kan være kvalme, hallusinasjoner og mareritt. Barn bør aldri bruke antivirale uten konstant tilsyn på grunn av risiko for selvskading av hallusinasjoner eller mareritt.

Antibiotika

Fordi influensa er forårsaket av virus, antibiotika har ingen virkning på influensa. De er imidlertid anvendelige for sekundære bakterieinfeksjoner som ofte følger influensainfeksjon, så som bronkitt og lungebetennelse. Den type antibiotikum administreres, avhenger av forskjellige og strengheten av den bakterielle infeksjon.

Herbal rettsmidler

Urtemedisiner kan ikke hevde å kurere influensa, men de er nyttige for støttebehandling og symptomlindring. Anis te og cayenne både stimulere slim sekresjon. Kattemynte te kan redusere feber og har en avslappende effekt. Mullein fungerer som et slimløsende. Tilden blomst er gunstig for en hodepine eller vondt i halsen, som er ingefær. Hvitløk har antibakterielle egenskaper som kan demme opp for utviklingen av sekundære infeksjoner. Echinacea og hyllebær både støtte immunsystemet til å forkorte varigheten av influensa; begge er også gode valg for å forebygge alle typer sykdommer.

Immunisering

Det er årlige vaksinasjoner tilgjengelig for å beskytte mot influensa A og andre stammer. Influensa skudd er vanligvis anbefales for de mest sårbare av befolkningen, som barn, eldre og alle som har et dårlig immunforsvar. Vaksinasjoner kan være hit eller savner, fordi vaksinen er utviklet fra fjorårets mest vanlig belastning. Virus muterer lett, så en vaksine laget fra fjorårets stammen kan ikke gjøre noe for å hindre fanger viruset neste influensasesongen.