Digidexo.com

Hvordan virker HDL kolesterol bidra til å bekjempe hjertesykdom?

Hjertesykdom: En ledende Killer

Hjertesykdom er en av de ledende morderne i Amerika, med ansvar for 29 prosent av alle amerikanske dødsfall i 2006 Likevel så dødelig som den er, er hjertesykdom i stor grad forebygges. En del av forebygging ligger i å forstå forskjellen mellom godt og dårlig kolesterol. Denne artikkelen vil fokusere på det gode kolesterolet, HDL, og hvordan det hjelper deg å bekjempe hjertesykdommer.

Teknisk sett kan en tilstand som negativt påvirker hjertet bli kalt hjertesykdom. Hjertesykdom kan finne en person som helst i form av et hjerteinfarkt. En av de diagnostiserte formene er koronar hjertesykdom, som omfatter en tilstopping av blodårene. Arteriene levere oksygen til hjertet, som i sin tur pumper blodet i hele kroppen via vener.

Harde arterier og kolesterol

Hvis arteriene blir tilstoppet, må hjertet jobbe mye hardere for å trekke i blodet. Herding kan være forårsaket av plakk. Plakk består av døde bindevev fra skadede arterier, og fettavleiringer kjent som kolesterol. Disse innskudd kommer fra matvarer som du spiser.

Som nevnt tidligere, er det to typer kolesterol: Low Density Lipoprotein (LDL), "dårlig" cholesteroll og high density lipoprotein (HDL), det "gode" kolesterolet. LDL er den typen som linjer mot blodårene dine og feller andre fettavleiringer, innsnevring blod-flow banen og legge stress til hjertet ditt. Ifølge Americanheart.org, bør du ikke ha mer enn 100mg av LDL per dag.

Hva rydder vekk LDL er HDL kolesterol. Leger tror at HDL tar LDL av plakk og ned til leveren. Leveren så bryter den ned og passerer den gjennom kroppen. Som bidrar til å bekjempe hjertesykdommer, fordi det bremser ned veksten av plakk.

Raising Your HDL

Å ha kunnskap om kolesterolnivået i maten kan hjelpe deg å bekjempe hjertesykdommer. Leveren din allerede produserer en naturlig mengde kolesterol, så balansere kolesterol kan være gunstig. Naturlige planter inneholder nesten ingen kolesterol, mens nesten alle dyr og melkeprodukter har det. Kunsten å håndtere kolesterol inntak er at ingen matvarer har blitt oppdaget at heve HDL. Men det er visse måltider som senke LDL nivåer. Blåbær, hvitløk og matvarer rike på Omega-3 fettsyrer er kjent for å gjøre dette.

Fysisk aktivitet kan også spille en rolle. The Mayo Clinic sier at å få 30 til 60 minutter trening per dag i en måned kan heve HDL nivå med 5 prosent. Det er en 5 prosent større sjanse for å leve og bekjempelse av en ledende morder. Å miste vekt øker også HDL med 1 prosent for hver 6 kg. tapt.