Digidexo.com

Hva er forskjellen i prenatal vitaminer & multivitaminer?

Hva er forskjellen i prenatal vitaminer & multivitaminer?


Prenatal vitaminer er en rekke vitaminer som er opprettet med de spesifikke næringsstoffer som er nødvendige for å opprettholde både en mor og foster i løpet av de ni månedene av svangerskapet. Prenatal vitaminer er også anbefalt for mødre som ammer, for å sikre at de fortsatt får riktig mengde næringsstoffer for seg selv og sin baby. Multivitaminer er designet med det daglige anbefalte doser av vitaminer og noen ganger mineraler for en frisk voksen. Mens multivitaminer er gunstig for voksne, de er ikke anbefalt for gravide kvinner fordi de inneholder tilstrekkelige mengder av enkelte næringsstoffer og høyere enn anbefalte mengder av andre.

Kalsium

Kalsium fremmer bein og sirkulasjons utvikling hos fostre. Prenatal vitaminer inneholder vanligvis 300 mg per dag.

Sink

En studie publisert av Center for Human Nutrition, Institutt for internasjonal helse og The Johns Hopkins School of Hygiene and Public Health rapportert at inntak av sink kosttilskudd under svangerskapet påvirker positivt "fosternevro utvikling."

Folic Acid

Ifølge Mayo Clinic, "Folsyre forebygger nevralrørsdefekter --- alvorlige misdannelser av hjernen og ryggmargen. Folsyre kan også redusere risikoen for tidlig fødsel og lav fødselsvekt." Mens folsyre er tilgjengelig i multivitaminer, trenger multivitaminer inneholder ikke den nødvendige beløp for gravide på 1 mg per dag.

Vitamin A

Multivitaminer inneholder for mye vitamin A for å være sunt for gravide. Store mengder vitamin A er assosiert med misdannelser, inkludert åpne bukhulen og hjertefeil.

Vitamin C

Ifølge en studie utført av Cochrane Graviditet og fødsel Gruppe Trials Register, økte mengder vitamin C er viktig i svangerskapet for å forebygge svangerskapsforgiftning, anemi og lav fødselsvekt. Av denne grunn er prenatal vitaminer fullpakket med typisk 400 prosent av den daglige dosen av vitamin C.

DHA

En studie publisert av Journal for Progressive Lipid Development fant at "barn hvis mødre ble supplert med DHA under graviditet hadde bedret kognitiv funksjon, synsskarphet, og generell bedre utvikling av hjernen."