Digidexo.com

Hvor mange mennesker har Strokes hvert år?

Strokes kan skje på et øyeblikk og ha en ødeleggende effekt på offeret. Et hjerneslag kan føre til delvis eller permanent lammelse og har langsiktige effekter på en person. Men nye medisinske behandlinger er tilgjengelige for å bidra til å redusere virkningen av et slag, forutsatt et offer får legehjelp innen tre timer etter symptomdebut. En 2005 American Heart Association studie fant at blant alle voksne 20 og eldre, 6,5 millioner hadde en historie med slag. Anslagsvis 2,6 millioner var menn, med 3,9 millioner kvinner.

Fakta

The American Heart Association rapporterer at anslagsvis 795 000 mennesker vil lide et nytt eller tilbakevendende hjerneslag hvert år, med omtrent 600.000 av dem er førstegangsanfall. AHA anslår også at i USA en person har et hjerneslag hvert 40. sekund. AHA rapporterer at én av 17 dødsfall i USA skyldes hjerneslag. Ifølge Internet Stroke Center, slag er den tredje største dødsårsaken i landet. Mer enn 143 500 mennesker dør hvert år av slag.

Typer

Et hjerneslag oppstår når blodtilførselen til hjernen blir blokkert. Det er to typer av slag, og begge har de samme resultater. I en iskemisk hjerneslag, den mer utbredte typen, er blodstrømmen til hjernen blokkert av en blodpropp. I den andre, kalt en hemoragisk hjerneslag, et blodkar sprekker og lekker inn i hjernen. Ifølge AHA, 87 prosent av alle slag er iskemisk, mens 13 prosent er hemoragisk. Anslagsvis 10 prosent av hemorrahgic slag er intracerebral eller i hjernen, mens tre prosent er subaraknoidal blødning, mellom hjernen og tynne vev som dekker hjernen.

Effekter

Kutte av blodtilførselen til en del av hjernen kan manifestere seg på flere åpenbare symptomer. Disse effektene kan være problemer med å gå, eller problemer med å snakke, ifølge Mayo Clinic. Utydelig tale er vanlig. Utsatt for slag kan ha lammelse på den ene side av kroppen ofte resulterer med en hengende på en arm eller den ene siden av ansiktet. Plutselige smertefull hodepine kan også være et symptom. Ofre for slag kan lide langsiktige fysiske funksjonshemninger.

Betraktninger

Afrikansk-amerikanere har nesten dobbelt så stor risiko enn hvite for å ha første slag, ifølge AHA. For eksempel vil nesten 7 av 1000 svarte menn mellom 45 og 84 har slag, sammenlignet med 3.6 for hvite menn i samme aldersgruppe. For svarte kvinner, statistikk tyder på nesten 5 av 1000 vil ha slag, sammenlignet med 2,3 hvite kvinner.

Forebygging

Å være sunn kan bidra til å kutte risikoen for slag betraktelig. Senking høyt blodtrykk og redusere kolesterolnivået er måter folk kan redusere sin risiko, ifølge WebMD.com. Røyking og overvekt kan bidra til slagrisiko. Personer som overstadig drikke - har mer enn fem alkoholenheter i løpet av kort tid - kan øke slagrisiko. På samme måte har ulovlig narkotikabruk er rapportert å bidra til forhøyet slagrisiko.