Digidexo.com

Tyfoidfeber Behandling Retningslinjer

Mens tyfoidfeber er sjelden i utviklede land, er det fortsatt en stor helserisiko i utviklingsland. Tyfoidfeber er forårsaket av Salmonella typhi bakterier. Forurenset mat og vann og kontakt med smittede personer er de viktigste måtene sykdommen spres. Tyfus forårsaker feber, hodepine, forstoppelse, diaré og magesmerter. Den reagerer vanligvis godt til antibiotikabehandling.

Antibiotika

Antibiotikabehandling er laget for å drepe Salmonella-bakterier som forårsaker sykdommen. Ifølge MedicineNet.com forfatteren Dr. Jerry Balentine, de fleste med tyfoidfeber begynner å bedre seg i én til to dager med start antibiotika. De fleste pasienter bli helt frisk i sju til ti dager. Pasienter som opplever tilbakefall etter behandling får en ny runde med antibiotika, noen ganger i en høyere dose. Leger i USA vanligvis foreskrive ciprofloxacin å behandle tyfus. Gravide kvinner og barn kan ikke ta ciprofloksacin, så disse personene er vanligvis behandles med ceftriakson injeksjoner.

Antibiotikaresistens

Leger opprinnelig brukt kloramfenikol å behandle tyfoidfeber, men har avviklet sin bruk på grunn av alvorlige bivirkninger og Salmonella bakteriell resistens. Bakteriene som forårsaker tyfoidfeber kan bli resistente mot antibiotika raskt når visse medisiner brukes over en lang periode for å behandle tyfus i et bestemt geografisk område. Leger nøye vurdere den geografiske plasseringen der bakteriene ble plukket opp og resultatene av kulturer å identifisere spesifikke bakterier belastning og bestemme hvilke antibiotika som skal brukes. Ifølge Mayo Clinic, har Salmonellabakterien bakterier blir resistente mot trimethoprimsulfamethoxazole og ampicillin de siste årene.

Andre behandlingstrinn

Hvis du er diagnostisert med tyfoidfeber, drikke rikelig med væske for å hindre dehydrering. Feber som varer lenge og diaré kan raskt dehydrere en person, som fører til andre komplikasjoner. Hvis du er alvorlig dehydrert, kan legen gi deg væske og elektrolytter gjennom en IV. Siden kroppen mister næringsstoffer når du er syk, sørg for å spise høy-kalori, sunne måltider for å hjelpe kroppen din fylle seg selv.

Forebygging

Hvis du har tyfus, ta skritt for å hindre spredning av sykdommen til andre. Ved å hindre spredning av bakterier, lavere du risikoen for relapsing. Vask hendene ofte med varmt såpevann og skrubb dem i minst 30 sekunder. Desinfisere husholdningsartikler som telefoner, dørhåndtak, vannkraner og lysbrytere daglig. Ikke håndter mat for andre mennesker for å unngå forurensning. Bruk separate håndklær, sengetøy, sølvtøy og retter og vaske dem grundig i varmt vann.