Digidexo.com

Thyroid kirurgi Alternatives

Thyroid kirurgi, enten for kreft eller annen skjoldbrusk lidelse, betyr nesten alltid en betydelig utvinning periode og alvorlige bivirkninger. Det er ikke rart, da, at mange skjoldbrusk pasienter ønsker å finne en ikke-kirurgisk alternativ for å behandle sine skjoldbrusk problemer. Det er mindre invasive behandlinger tilgjengelig, men effekten av alternative behandlingsformer avhenger av arten av skjoldbrusk tilstand.

Thyroid Cancer Surgery Alternatives

Ifølge Mayo Clinic, er kirurgi et must for mange tyroideacancer, men det er noen kirurgi alternativer, avhengig av hvor langt kreften har kommet. Disse alternativene inkluderer kjemoterapi, radioaktivt jod terapi, ekstern strålebehandling og i kliniske studier medisiner og behandlinger. Merk at disse alternativene er ofte brukt i forbindelse med kirurgi, men legen din kan hjelpe deg med å avgjøre om du er en god kandidat for å utsette operasjonen.

Struma Behandlinger

En struma er rett og slett en hoven skjoldbruskkjertelen. Når skjoldbruskkjertelen er underactive (hypotyreose) eller overaktiv (hyperaktiv), kan det bli forstørret. Når hoven skjoldbruskkjertelen er synlig på halsen, kalles det en struma. Retten ikke-kirurgisk behandling for en struma avhenger av skjoldbrusk tilstand som forårsaker det. Skjoldbrusk erstatning hormon medisiner kan redusere et struma i hypothyroid pasienter mens radioaktivt jod terapi er et alternativ i hypertyreose. Aspirin kan også redusere betennelse.

Hypertyreose Behandlinger

Pasienter med alvorlig hypertyreose noen ganger har sine thyroids kirurgisk fjernet, men det er andre, mindre invasive alternativer. Radioaktivt jod terapi, thyroid undertrykke medisiner og betablokkere er alle alternativer, ifølge Mayo Clinic. Kalsiumtilskudd og øke kaloriinntaket ditt kan også hjelpe.

Thyroid nodule Behandlinger

Thyroid knuter er humper som vokser under skjoldbruskkjertelen. I de fleste tilfeller, skjoldbrusk knuter er godartet, og når de er, ifølge Mayo Clinic, ikke-kirurgiske alternativer er tilgjengelige. Radioaktivt jod terapi og skjoldbrusk undertrykke medisiner er begge valgene.

Advarsler

Med unntak av hypotyreose, er kirurgi en vanlig behandling for mange skjoldbrusk forhold, og ikke-kirurgiske inngrep kan ikke være tilstrekkelig. Spesielt i tilfelle av skjoldbruskkjertelkreft, kan legen gi deg råd at kirurgi er et must. De fleste endokrinologer, inkludert Mayo Clinic og Cleveland Clinic, tror ikke naturlig rettsmidler er effektive i behandling av skjoldbrusk problemer. Hvis du ønsker å unngå operasjon, samarbeider tett med legen din for å finne ut hvilke alternativer som er aktuelle for din spesifikke tilstand. Vær imidlertid oppmerksom på at det ikke kan være mulig å unngå operasjon.