Digidexo.com

Hvordan bruke kinesiske Wild Yams

Hvordan bruke kinesiske Wild Yams


Chinese Wild Yam, også kjent som Dioscorea opposita, er en vanlig urt funnet voksende gjennom Asia og Stillehavet. I tradisjonell kinesisk medisin, er vill yams brukt som helse tonics for kronisk sykdom, tretthet, sløse tilstander og diabetes. I en studie publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Fitoterapie i 2007, Xiaoping Gao og kolleger oppdaget kinesisk Wild Yams reverseres insulinresistens hos dyr.

Bruksanvisning

Kjøp fersk kinesisk Wild Yams fra en lokal kinesisk eller japansk kjøpmann. Yams som du leter etter ser hvitt som kritt og selges som hele, lange knoller. På grunn av det høye stivelsesinnhold og mild smak, kinesiske Wild Yams ofte brukt på samme måte som poteter for supper, røre frites og i wok.

Plasser hele yams i en stor bolle og dekk dem med vann. Neste tilsett 2 ts. eddik, ris eddik hvis tilgjengelig, og legge den til vannet og yams. Dette eddik-vann-løsningen vil bidra til å nøytralisere oksalat krystaller som er til stede i de yam skall. Etter fem minutter, drenere vann og eddik ut og gi de yams en skyll med litt rent vann.

Hakk opp den kinesiske Wild Yams. Avhengig av hvordan du har tenkt å koke yams, kan de kuttes i lange skiver, skåret i tynne tverrsnitt eller terninger opp fint. Selv om de er foreskrevet som en tradisjonell kinesisk medisin, naturmedisinere anbefaler likevel forbruker vill yams i kosten på samme måte som du ville en grønnsak. En måte å forberede yams, slik at du får så mye av deres ernæringsmessige og medisinske egenskaper som mulig, er å gjøre dem til en suppe.

Ta ca 1 liter vann til kokepunktet. Reduser temperaturen til middels varme slik at vannet til å putre og legge de nyklipt yams. Disse yams er ganske lik poteter, så la dem småkoke i 30 minutter før du fjerner fra element. Test yams med en gaffel eller kniv ofte for å se hvor fort de er matlaging. Når du er ferdig kan du enten blande blandingen til en jevn suppe, eller la grønnsakene i biter og tilsett nudler.

Konsumere denne yam suppe hver dag. Tatt daglig det gjør en nyttig legemiddel tonic å gjenopprette vigor, energi og styrke.

Tips og advarsler

  • Chinese Wild Yam kan også kjøpes fra en tradisjonell kinesisk herbalist som et pulver eller en tørket ekstrakt.
  • Chinese Wild Yam fører til økt vannlating.
  • Brukes med forsiktighet hvis du tar foreskrevet anti-diabetiker medisiner.