Digidexo.com

Hvordan virker HIV Start?

Innledning

Ifølge statistikk fra Centers for Disease Control, ble 56 300 personer diagnostisert med en infeksjon av HIV i USA i 2008 Ifølge den internasjonale AIDS veldedighet AVERT, de internasjonale statistikk for nye infeksjoner var enda mer svimlende, med så mange som en anslått 2,7 millioner mennesker som blir diagnostisert over hele verden i 2007 HIV er en dødelig infeksjon som på mange måter starter uoppdaget.

Infeksjon

En HIV-infeksjon kan skje gjennom tre hovedveier. Disse banene er blod, seksuelle væsker og fra mor til baby. Blod overføring av viruset oppstår som oftest med sprøytemisbrukere som deler nåler. Overføring kan også skje gjennom en infisert blodoverføring, men nye standarder for screening før en transfusjon har hindret dette fra å være en årsak til bekymring. I tillegg kan blodoverføring oppstå hvis infisert blod kommer i kontakt med et åpent sår eller nålestikk (for eksempel med en diabetisk testing kit eller en utilsiktet pinne i et medisinsk forskning eller miljø). HIV kan smitte personer som ikke praktiserer sikker sex. Hiv kan spres både heteroseksuell og homoseksuelt gjennom oral, vaginal eller anal sex. HIV kan også spres fra mor til barnet enten gjennom kontakt med fødselsvæsker under fødsel eller i noen tilfeller gjennom morsmelk.

CD4

Når HIV har fått innpass i legemet, rettet mot det celler i kroppen med en bestemt koding protein kalt CD4. Siden viruset ikke har den nødvendige interne utstyr for å formere seg og spre seg på egen hånd, må HIV kapre friske celler i kroppen og bruke deres utstyr for å formere seg. Stikker ut av HIV ytre membran er pigger som er spesielt designet for å holde seg til CD4 på nabocellene. Som virus støt i en celle med et CD4-belegg (oftest immunsystemets T-celler), stikker det til cellen og hijacks den. For å kapre cellen, benytter HIV piggene å injisere sitt viralt RNA inn i vertscellen. Når dette genetiske materialet er satt inn, kan viruset bruke den nye celle for å produsere mer HIV.

Symptomer

De første HIV symptomer du kan oppleve er lik symptomene du ville ha med en forkjølelse eller influensa virus. Som enhver virus, reagerer kroppen til invasjonen ved å sende immunceller til området, noe som, ifølge Mayo Clinic, kan forårsake influensalignende symptomer som feber, hovne lymfeknuter, sår hals og hodepine. Disse symptomene er vanligvis kortvarig og gå bort på egenhånd. Dessverre, som viruset har mer tid i kroppen, kan andre sykdommer oppstår. Dette er på grunn av det faktum at hver gang viruset overtar en CD4 T-celle, etterlater den cellen ute av stand til å gjøre jobben sin og til slutt drepe cellen selv. Uten disse T-cellene, blir kroppen utsatt for en rekke infeksjoner, som for eksempel kronisk lungebetennelse, tuberkulose og enda noen typer kreft.