Digidexo.com

Faktorer som påvirker helse og fysisk utvikling

Faktorer som påvirker helse og fysisk utvikling


Det er mange faktorer som påvirker helse og fysisk utvikling. Mens leve et sunt og balansert livsstil garanterer ikke perfekt livslang velvære, fortsatt det reduserer sjansen for å gi etter for en rekke helseproblemer. Forstå viktigheten av ernæring, mosjon og skikkelig søvn kan sikre mindre tid brukt på et legekontor og mer tid brukt nyter livet.

Ernæring og helse

Ifølge onkolog Dr. Robert Avery, "Den maten vi spiser er avgjørende for god helse ... kosthold øker immunsystemet og reduserer betennelse og oksidasjon, og slår av dårlige gener." Han forklarer hvordan visse gener disponere den menneskelige kroppen til mange lidelser, inkludert kreft. Imidlertid hevder han enkel mat som olivenolje, brokkoli, blomkål og grønn te kan stenge disse dårlige gener. Utvikle og vedlikeholde et sterkt immunforsvar er også sterkt avhengig av ernæring. Ifølge Avery, er det menneskelige immunsystemet sterkere "når vårt kosthold inneholder kilder til vitamin C, vitamin E, karotenoider, bioflavenoids, sink, hvitløk, selen, omega-3 fettsyrer, og sopp (maitake, reishi, shiitake)."

Ernæring og utvikling

Ernæring er viktig for en god utvikling, spesielt i de tidlige barneårene. Ifølge Verdensbanken, dårlig ernæring før fylte 8 "kan hindre atferdsmessige og kognitive utvikling, educability og reproduktiv helse ..." Når mennesker beveger seg mot oppvekst, skader forårsaket av dårlig ernæring er alvorlig. Faktum er at "når effekten av underernæring er etablert i tidlig barndom, de vanligvis bli permanent." Heldigvis, Verdensbanken observerer også at hvis riktig ernæring er innført, spesielt i førskolealder, kan det effektivt redde barnet fra fremtidige utviklingsmessige problemer.

Trening

Ifølge MayoClinic.com nettside, er det tre store fordeler ved å utøve. Først, det hjelper regelmessig fysisk aktivitet opprettholde et godt humør. Det stimulerer visse hjernen kjemikalier som påvirker lykke og avslapping. I tillegg vil trening bidra til å forbedre kondisjon og bekjempe depresjon for å utvikle en sterk kropp og sinn. For det andre vil en aktiv livsstil bekjempe kroniske sykdommer. Ikke bare kan utøve forebygge eller behandle høyt blodtrykk og kolesterol, men også beskytter mot osteoporose, Type 2 diabetes og noen kreftformer. Tredje, mosjon er viktig når du prøver å miste og opprettholde vekten.

Sleep

Harvard Medical School skisserer seks grunner til at nok søvn er viktig for både generell helse og fysisk utvikling. Først, det hjelper bedre hukommelse og oppbevaring av informasjon. For det andre, er søvn er nødvendig for å opprettholde en sunn vekt. Det gjør den ved å regulere måten kroppen behandler karbohydrater og påvirker hormoner som styrer appetitten. Tredje, mangel på søvn øker dagtid døsighet og reduserer ytelsen, og dermed øke sjansen for skader på grunn av en ulykke. Fjerde, påvirker uriktig søvn humør. Det fører til ting som irritabilitet og utålmodighet, mens negativt påvirker konsentrasjon. Femte, søvn er viktig for hjertehelsen. Søvnforstyrrelser har vært kjent for å forårsaker problemer som stress, høyt blodtrykk og uregelmessig hjerterytme. Til slutt hjelper skikkelig søvn bekjempe sykdom ved å øke immunforsvaret styrke og selv forebygge kreft.