Digidexo.com

Hva er årsakene til atopisk eksem?

Atopisk eksem er en kronisk hudsykdom som rammer millioner av amerikanere. Eksem refererer til betennelse i huden, mens atopisk indikerer at det er noe arvelig faktor i å ha denne tilstanden. Fordi det er mange årsaker og triggere som kan sette av eksem, er det viktig å lære hva de er å riktig behandle tilstanden.

Identifikasjon

Eksem er mest gjenkjennelig med sine tørre, røde, skjellende flekker. I noen tilfeller kan det se ut som sprukken hud eller hvit tørr, kløende nupper. I begge scenario, irritasjon oppstår oftest rundt kroppens ledd, som knær, albuer og knoker, og vil ofte vises symmetrisk. Patches er også kjent for å blusse opp rundt øynene, hodebunnen og kroppen bagasjerommet.

Årsaker

Ikke alle er utsatt for eksem. Fordi det kan være arvelig, de som har allergi eller astma i familien eller mest utsatt. Som allergi, er det mange forskjellige triggere som kan øke flareups. Noen typiske de er mugg, støv, røyk, visse værforhold og husholdningsartikler som såper og vaskemidler. Hvis du ikke vet hva dine triggere er, bli testet av din allergolog. En rekke prikktester vil gi deg beskjed på kort tid.

Forebygging

Dessverre er det ingen kur for eksem, så holder flareups under kontroll er nøkkelen. Ikke ta lange, varme dusjer siden dette kan forverre selv den minste av utslett. Hold vannet lunkent og vask med en nonfragrant såpe, for eksempel Dove. En av de viktigste tingene å gjøre er å holde seg fuktig. Leger anbefaler å bruke en krem, som Aquaphor, minst to ganger om dagen. Denne kremen ikke bare fukter, men også skaper en barriere mellom deg og skadelige irritanter.

Behandlinger

Hvis du finner ut at eksem er fortsatt fungerende opp, gå til hudlege. Det er mange medisinske behandlinger og medisiner som kan hjelpe med kronisk eksem. Noncortisone kremer, for eksempel Elidel, og regelmessige kortison kremer er svært foreskrevet og svært effektive. UV-lys terapi er en annen behandling som kan bidra til å helbrede flareups. I ekstreme tilfeller kan legen din gi deg en serie av kortison skudd eller kanskje en muntlig steroid, som for eksempel prednison. Vær oppmerksom på at selv om steroider kan synes å hjelpe mye, kan de være ekstremt farlig med langsiktige bivirkninger.

Tips

Hvis du fortsatt ikke kan finne ut hva som forårsaker eksem, holde en dagbok eller logg og dele den med din hudlege. Bruk bomull for å la deg huden puste. Bruk sokker til sengs hvis du skraper i søvne.