Digidexo.com

Hvordan redusere urinsyre i blodet

Urinsyre kommer fra nedbrytningen av puriner, som sirkulerer i blodet som en kjemisk avfallsprodukt. De puriner selv kommer fra mat og drikke vi forbruker, spesielt i kjøtt eller alkohol. For mye puriner i legemet øker urinsyre og kan produsere gikt, eller krystallformasjoner i skjøtene. Det er flere metoder som kan bidra til å redusere urinsyre.

Hvordan redusere urinsyre i blodet

Konsumere en kopp friske eller tørkede kirsebær daglig. Moreller inneholder en potent stoff som heter antocyanin, som gir kirsebær deres mørk rød farge. Antocyanin er kjent for å senke urinsyre. Holde seg borte fra boks eller flaske kirsebær siden disse er badet i sukker sirup og kan føre til urinsyrenivået til pigg.

Spis mat rik på fiber. Fiber kan hjelpe skylle ut urinsyre i blodet ved å binde den med kolesterol fra maten du spiser, og eliminere den gjennom avføring. Mat rik på fiber inneholder avokado, svisker, epler, bananer, rosiner og havre. Konsumere minst tre porsjoner på en daglig basis.

Drikk 2 til 3 glass vann med ferskpresset sitronsaft daglig. Sitroner inneholder store mengder vitamin C, som kan løse opp urinsyre i blodet og skylle den ut av kroppen via urinen. Klem 4 til 5 sitroner i et glass med vann. Unngå å legge sukker siden det kan forverre bukspyttkjertelen og heve urinsyre produksjon.

Hold deg unna matvarer som er rike på puriner. Disse inkluderer alle røde kjøtt som okse, svin og lam. Når puriner er oppløst i kroppen din helt, slår de til urinsyre. I stedet prøver å spise mat som er lav i puriner som brokkoli, frukt, pasta, ris og soyaprodukter (soyamelk og tofu).

Slutte å drikke alkoholholdige drikker som vin og øl. Alkohol er klinisk kjent for å øke blod urinsyre. Også, unngå å drikke alkoholfrie øl og vin siden disse drikkene inneholder også små mengder alkohol. Hvis du føler for å ha en øl, drikk 2 ss. av eple cider eddik blandet med en kopp vann. Dette kan bidra til å undertrykke cravings for alkohol.

Hint

  • Du må konsultere legen din før du tar fatt på selv behandlinger for å redusere urinsyre i blodet.