Digidexo.com

Hvordan virker Mouth Cancer Utvikle?

Hva er munnen kreft?

Munn kreft, også kjent som oral cancer, oppstår når cellene i munnen begynner å formere seg unødig. Vanligvis er nye plateepitel celler produsert for å erstatte eldre celler som er døende av. I en sunn munn, tar denne prosessen sted på en etter behov. Når du har munnen kreft, men nye celler form før de gamle er klar til å utløpe. En klynge av disse ekstra celler danner en tumor, som kan være godartet eller ondartet. En ondartet tumor oral, hvis den forblir ubehandlet, til slutt sprer seg til andre deler av kroppen, inkludert lymfesystemet. En godartet tumor, på den annen side, blir vanligvis fjernet fra munnen uten ytterligere komplikasjoner.

Hva er årsaken til Mouth kreft?

Som med mange andre former for kreft, er risikoen for munnkreft større for de som misbruker alkohol eller nikotinprodukter. Nikotinprodukter omfatter ikke bare sigaretter, men sigarer, rør og skråtobakk i tillegg. Tilbringer for mye tid i solen uten tilstrekkelig beskyttelse øker også risikoen for munnkreft. Prøv å unngå solbrenthet, spesielt på leppene eller rundt munnen. Tro det eller ei, kan det STD kalles humant papillomavirus, eller HPV, øker også risikoen for munnkreft. Dårlig tannhygiene kan også spille en rolle i tumordannelse. Ta forholdsregler og unngå noen av disse risikofaktorene kan redusere risikoen for å utvikle munnen kreft; Imidlertid kan faren ikke elimineres helt. Genetikk spiller også en rolle. Hvis du har en familiehistorie med kreft, spesielt munnen kreft, bør du kontrolleres regelmessig av legen din.

Hva skjer når Mouth kreften sprer seg?

I de tidlige stadiene av munnen kreft, kan du merke en vedvarende sår hals eller uforklarlig munnen smerte. Disse symptomene er forårsaket av mutasjon av plateepitel celler som linje munn og svelg. Som disse cellene mutere, vokser de inn i formasjoner som kalles svulster. Selv om de er sjelden livstruende, kan til og med godartede svulster i munnen føre til vanskeligheter med å tygge, svelge eller snakke. Ondartede munnen kreftsvulster, men kan spre seg til lymfesystemet og blodstrømmen hvis den ikke behandles raskt. Disse tumorene kan metastasere, eller spres, forårsaker ytterligere å utvikle tumorer i andre deler av kroppen. Ifølge National Institutes of Health, 75% av munnen kreft tilfeller er helbredelig hvis fanget i de tidlige stadier. Etter at munnen har metastasert kreft, derimot, blir det stadig vanskeligere å behandle. Hvis du er i faresonen for munnen kreft, snakk med legen din. Regelmessige kontroller kan bety forskjellen mellom liv og død.