Digidexo.com

Hvordan Fjerne en øyenvippe Fra et barns øyne

Å ha en øyenvippe i øyet kan være ekstremt irriterende, spesielt for et barn. Denne irriterende er vanligvis ufarlige. Å vite hvordan du best kan fjerne fremmed partikkel kan holde den ufarlig og unngå unødvendige skader til det delikate øyeområdet. En viktig ting å huske er at du prøver å bruke fingrene til å fjerne en øyen har potensial til å gjøre mer skade enn godt.

Hvordan Fjerne en øyenvippe Fra et barns øyne

•  Oppmuntre barnet til å blinke et par ganger og la selve øyet fjerne øyenvippe. Noen ganger vil klemme øyet lukket tett for et øyeblikk oppmuntre sprekker som kan spyle fremmede partikler ut av øyet.

Dra forsiktig i øvre øyelokk ut over nedre øyelokk. Dette kan noen ganger føre til de nederste vippene for å fjerne rogue øyevipper fra innsiden av det øvre øyelokket. Vær sikker på at du vasker hendene før du prøver denne fremgangsmåten.

•  Skyll øynene med lunkent vann. Har barnet holde hans / hennes hode over vasken med de berørte øyet vendt ned. Hvis det er et lite barn, kan ved hjelp av en annen voksen være nødvendig for å minimalisere sprelle. Trekk forsiktig ut den nedre delen av øyelokket og skyll med vann til øyevipper er fjernet.

Ta kontakt med en barnelege hvis disse metodene ikke fjerner øyenvippe. Hvis barnelegen ber om å se barnet, dekker det berørte øyet med gasbind før han / hun kan bli sett. Dette fraråder rubbing, som kan ripe opp hornhinner.

Hint

  • Ikke prøv å fjerne øyenvippe direkte fra øyeeplet ved hjelp av fingrene. Denne direkte kontakten har potensial til å forårsake hornhinnen riper eller alvorlig personskade.