Digidexo.com

Herniated disk Pain Relief

En herniated disk, også kjent som en gled eller sprukket disk, er en smertefull ryggskade som kan begrense dine daglige oppgaver og forårsake intense smerter. Behandling vil avhenge av din livsstil, smerteintensitet og den spesifikke årsaken til herniated disk. Mens kirurgi er et alternativ, er det ulike måter å lindre smerte uten.

Medisinering

Legen din kan forskrive medisin til bruk før betennelser og smerter avtar. Mens over-the-counter medisiner som Tylenol kan bidra til å lette smerter, kan legen din også foreslå ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen eller naproxen natrium. Imidlertid kan mye bruk av disse stoffene øker risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag. Andre alternativer inkluderer naturopathic medisiner som Lyrica, muskelavslappende eller lave doser av antidepressiva. Hvis smerten er alvorlig, kan legen gi deg kortikosteroider eller narkotiske stoffer som kodein. Selv om effektive, begge disse typer medikamenter har en rekke uønskede bivirkninger.

Begrenset bruk

En annen måte å lette smerter fra en herniated disk begrenser aktiviteten. For eksempel, hviler på en seng med en fast madrass for et par dager eller ligge på ryggen på gulvet med bena hevet kan hjelpe. Det er viktig å ikke helt begrense deg til sengs siden du trenger for å opprettholde muskel tone. Bøying og løfting kan forverre ryggen. Iført en back spenne eller korsett kan lindre smerte også. Siden brace reduserer spinal bevegelse, tar det stress av det berørte disken og holder betent vev varm. Det er ikke anbefalt å bruke en spenne i lange perioder siden det kan svekke musklene i ryggen og magen.

Terapi

Ved hjelp av varme og kalde terapi kan bidra til å ta bort smerte. Å plassere en kald pakke på ryggen i 15 minutter et par ganger hver dag kan kutte ned smerte. Også, ta et varmt bad kan være lindrende. Før du påfører varme, er det viktig å snakke med legen din for å unngå å forverre nettstedet. Et annet alternativ er hydroterapi, hvor du sitter i et boblebad fylt med vann og gjøre grunnleggende øvelser. Denne type terapi slapper musklene og anbefales i de første dagene etter en skade.