Digidexo.com

Hvordan slutte å ta Activella

Hvordan slutte å ta Activella


Activella er et medikament foreskrevet av leger for å redusere symptomer på overgangsalder. Activella bidrar til å redusere hetetokter, svetting og tørrhet, svie og kløe rundt vagina. Activella er en kombinasjon av østradiol, et østrogen, og noretindron, en progesten. Noretindron blir tilsatt for å redusere risikoen for livmorkreft. Activella er ikke for alle og risiko, herunder demens, brystkreft, hjerneslag og hjertesykdom, noen ganger større enn fordelene. Hvis du bruker Activella og ønsker å slutte å ta den, ta kontakt med legen din først.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din. Legen din vil hjelpe deg å avgjøre om du er klar til å slutte å ta Activella. Pasienter får av Activella kan oppleve humørsvingninger, hetetokter, svimmelhet, hodepine og har problemer med å sove. Vær sikker på at du er villig til å sette opp med disse bivirkningene før du begynner å få ut av Activella.

Legen vil anbefale noen form for tapering metoden. Et eksempel er å ta Activella dose som normalt. På den syvende dagen i uken, ikke ta dosen din. Fortsett å ta dosen din på denne måten til du føler deg komfortabel og normal å gjøre det.

Følgende uke etter at du føler deg normal, ta dosen din i fem dager og så ikke ta dosen din.

Fortsett smalner ned til du er bare å ta dosen din en dag i uken. Fortsett å ta denne dosen til du føler deg normal, deretter avta helt.

Hvis du har noen problemer mens tapering off Activella, kontakt legen din umiddelbart.

Tips og advarsler

  • Spør legen din for å sette deg på en annen østrogentilskudd hvis du ønsker å fortsette å ta medisiner for å stoppe overdreven svette og hetetokter.
  • Hvis du føler deg svært svimmel, svak, føler du smerter i ben eller nummenhet på den ene siden av kroppen din, gå til legevakten umiddelbart.