Digidexo.com

Hvor å Endre Irrasjonelle overbevisning

Hvor å Endre Irrasjonelle overbevisning


Kognitiv terapi dreier seg om ideen om at folk er følelsesmessig drevet av irrasjonelle overbevisninger om hva som bør og ikke bør være. Overbevisning er irrasjonelle når det ikke er objektive bevis som støtter dem. De pleier å være lite fleksibel, ekstreme og negative, og de utløser uforholdsmessig emosjonelle reaksjoner i folk som holder dem. Kognitiv terapi, spesielt rasjonell emotive atferdsterapi, opphever disse irrasjonelle overbevisninger og erstatter dem med mer moderate, rasjonelle forestillinger om hva som forventes av oss, og hva vi kan forvente fra andre mennesker.

Bruksanvisning

•  Finne ut den spesifikke hendelsen som utløste følelsene dine, og skrive det ned. For eksempel "Min kollega kritisert mitt arbeid ytelse foran sjefen min."

Skriv ned nøyaktig hvordan denne hendelsen gjorde du føler deg og hva du gjorde i respons til den. For eksempel, du følte sint og skamfull, og i svaret du var lunefull og uvennlig for resten av dagen.

Undersøk din underbevissthet tenker å finne ut hva irrasjonelle overbevisning førte deg til denne reaksjonen. Se etter ekstreme eller rigide ideer og for verdivurderinger, for eksempel "Sjefen min må ikke høre negative rapporter om meg", "Denne oppførselen fra min kollega, var uutholdelig" eller "Jeg sviktet foran mine kolleger." Skriv dem ned.

Identifiser svaret du ville heller ha hatt til triggerhendelse og skrive det ned. Ikke rett til å reagere positivt hvis det er urealistisk; heller satse på en mindre ekstrem negativ reaksjon. For eksempel, i stedet for å skrive "å føle seg dyktig," skrive "for å føle seg skuffet."

Attack hver av dine overbevisninger å bevise at de er irrasjonelle. Spør deg selv: «Er det sant at min kollega kritikk gjør meg en fiasko ?," "Finnes det bevis for at sjefen min nå hater meg ?," og "Hjelper det meg være en glad og produktiv person til å tro at min kollega har mishandlet meg ? " Bruk logikk og pragmatisme å motbevise dine irrasjonelle overbevisning.

Skriv ned rasjonelle, moderate holdninger som erstatter dine irrasjonelle overbevisning. Erstatt "must" og "shoulds" med håp og preferanser. For eksempel erstatte "Sjefen min må ikke høre negative rapporter om meg" med "Jeg foretrekker at sjefen min bare høre gode ting om meg, men hvis han gjør hører noe dårlig, vil det ikke umiddelbart redefinere hvordan han ser på meg."

Les disse nye, rasjonelle tro Aloud før du går å sove den natten, og igjen når du først våkner opp neste morgen. Hvis du fortsatt har negative følelser om arrangementet, har du gått glipp av en irrasjonell overbevisning. Gjenta prosessen for å finne og endre underliggende tro du gikk glipp av første gang.

Tips og advarsler

  • Ikke prøv å avbryte ut alle negative følelser og erstatte dem med positive meldinger. Negative følelser basert på rasjonelle overbevisninger, som for eksempel "Jeg ønsker å gjøre det bra på jobben min og i dag har jeg ikke gjøre så godt som jeg kunne ha," er naturlig og sunt. Dette systemet hjelper folk endre usunne negative følelser basert på irrasjonelle forestillinger, for eksempel "jeg ikke klarte i dag og fortjener å bli sparket."