Digidexo.com

Om Achiles sene smerter

Akillessene er bindevev som forbinder hælen til kalven musklene i leggen. Akillessenen er ansett som den sterkeste sene i kroppen, å motstå betydelig kraft fra daglige aktiviteter og mosjon.

Årsaker til Achilles sene Pain

Smerter i akillessenen kan knyttes til en rekke årsaker, blant annet upassende sko, overforbruk, forskyvning og ulykke eller skade. Det er to hoved lidelser som er kilden til akillessene smerte: Achilles senebetennelse og Achilles tendonosis.

Achilles senebetennelse er betennelse i akillessene. Denne tilstanden utvikler seg ofte inn i Achilles tendonosis, eller degenerasjon av sene, noe som kan forårsake mikroskopiske rifter i vevet.

Achilles sene smerter Symptomer

Akillessene smerte er vanligvis en gradvis prosess som er preget av sårhet og stivhet. Smerten er vanligvis ledsaget av smerter, stivhet, sårhet og ømhet. Denne smerten oppstår ofte under leggmuskelen. Områder i ømhet har ofte intense smerter, spesielt hvis senen blir klemt eller hvis noen legger press på baksiden av senen.

I tilfelle av vev degenerasjon, kan den sene kan bli utvidet og knuter kan utvikle hvor vevet er skadet eller døende.

Hvis smertene kommer plutselig og er ledsaget av en høy lyd, kan det være en akillessene ruptur eller rive.

Diagnostisering av akillessene smerte

Diagnostisering av akillessene smerte vil innebære en undersøkelse av foten og ankelen for å fastslå omfanget av bevegelse, muskelrespons, og tilstanden til sene og vev. Noen leger vil ofte bruke røntgenstråler, ultralyd eller en MR for å bestemme alvorligheten av skaden.

Behandling av akillessene smerte

Behandling for akillessene smerte innebærer ofte hvile, muskel styrke og fysioterapi i de tidlige stadier av skade. Dette løpet av behandlingen inneholder is og oral medisin for å redusere hevelse, betennelse og smerter. Fysioterapi er inkludert for styrke øvelser, re-opplæring for gåing og løping for å redusere virkningen, og massasje for soft-tissue healing.

Hvis smertene skyldes et brudd eller rive, er immobilisering av benet ofte nødvendig å redusere belastningen og styrken av virkningen fra å gå.

I noen tilfeller er kirurgi nødvendig hvis ikke-invasive metoder ikke er vellykket i avtagende smerte og gjenopprette akillessene til normal tilstand.

Forebygging av akillessene smerte

Akillessene smerte kan forebygges ved å opprettholde forsvarlig helse, spesielt om regelmessig mosjon, samt å sørge for at oppvarming og stretching skjer før og etter trening.

Ikke å ha riktig fottøy kan føre til at akillessenen å overkompensere for manglende stabilitet, forårsaker en økning i smerter og betennelser. Velge riktig fottøy innebærer å finne riktig demping, bue høyde og vektfordeling. Hvis problemene fortsetter, kan ha tilpassede sko laget være gunstig i å ta alle disse kravene i betraktning, og gi deg en bedre sjanse til å redusere smerte.