Digidexo.com

Årsaker til Snorking i Voksne

Årsaker til Snorking i Voksne


Hvis du snorker, har du sannsynligvis ville elske å vite hvordan man skal stoppe. Sette en stopper for din snorking problemet betyr ingen flere albuer i ribbeina i løpet av natten, ikke mer klager fra partneren din i morgen og mer avslappet natts søvn for hele familien. Håndteringen av en snorking problemet starter med å identifisere årsaken.

Typer av Snorking

Måten du snorker kan bidra til å diagnostisere årsaken. Hvis du snorker når munnen er lukket, er et problem med tungen din posisjon sannsynlig forårsaker den. Vev i og rundt halsen fører til snorking med munnen åpen. Dette kan også være forårsaket av en kald eller allergi. Hvis du snorker når du ligger på ryggen, kan det hende at søvn posisjon og livsstilsvaner være årsaken. Alvorlig snorking er snorking som oppstår i alle posisjoner, og det er vanligvis forårsaket av en underliggende medisinsk tilstand som søvnapné eller formen på luftveier og nese passasjer.

Ukontrollerbare årsaker

Noen årsaker til snorking kan ikke bli hjulpet. Arv kan spille en rolle. Hvis du er født med store adenoids, en smal hals, eller til og med en myk eller ganespalte, er du mer utsatt for å snorke enn noen andre. Menn er også mer utsatt for snorking, på grunn av trange luftveier. Alder kan også føre til snorking; jo eldre du er, jo smalere halsen er.

Kontrollerbare årsaker

Sesongmessige allergi og forkjølelse kan føre til snorking som luftveiene blir blokkert med lunger. Selv om du kanskje ikke være i stand til å unngå å få en kald eller å ha en allergi, kan du noen ganger forhindre problemet ved å ta over-the-counter medisiner. Din vekt kan også føre til snorking. Folk som er overvektige har mer fettvev rundt halsen, noe som kan constrict luftveiene og forårsake snorking. Selv om du ikke er overvektig, kan være ute av form forårsake snorking hvis musklene i hals og nese har lav muskeltonus.

Sleep Position

Snorking kan være forårsaket av den posisjonen der du sover. Airway kan bli blokkert av huden rundt halsen hvis du sover flatt på ryggen. Hvis du regelmessig sove flatt på ryggen og har en snorking problem, vurdere omskolering kroppen din til å sove på din side. Legg en kropp pute bak ryggen din mens du sover slik at du ikke kan rulle på ryggen din. Det vil ta et par netter å omskolere kroppen din til denne nye søvn posisjon.

Sleep Apnea

Mens mange ser snorking som bare en ulempe eller irritasjon, kan det være tegn på en alvorlig medisinsk tilstand som kalles søvnapné. Søvnapné er en puste hindringer som oppstår når trange luftveiene er blokkert under søvn. Med andre ord vil en person med søvnapné faktisk slutte å puste et øyeblikk flere ganger i løpet av natten. Mens snorking er ikke hva som får deg til å slutte å puste, er alvorlig snorking den vanligste tegn på tilstanden, som kan være livstruende hvis venstre ubehandlet.

Forebygging / løsning

Prøv å miste vekt, sove på siden eller heve hodet for å redusere snorking. Ikke drikk alkohol eller ta en sovepille eller muskel-avslappende medisiner rett før sengetid. Bruk en decongestant å tømme nesen, eller allergi medisiner for å håndtere sesongmessige allergier. Disse enkle behandlinger kan redusere milde til moderate Snorking symptomer.