Digidexo.com

Hvordan behandle gulsott med sollys

Hvordan behandle gulsott med sollys


Gulsott er et vanlig problem blant barn, spesielt hvis de er født for tidlig eller har en annen blodtype fra sine mødre. Gulsott hos spedbarn er dokumentert i gulaktig hud eller øyenfarge. Det er vanligvis ikke alvorlig og noen sollys behandling bør være tilstrekkelig til å behandle problemet. Her er noen trinn du kan ta for å behandle gulsott med sollys.

Hvordan behandle gulsott med sollys

•  Velg en tid på dagen til å eksponere barnet til noen indirekte sollys, helst tidlig om morgenen eller sent om kvelden. Vær oppmerksom på intensiteten av sollyset, og ikke sette ham i direkte sollys, da dette kan føre til solbrenthet på hans svært sensitiv hud.

•  Kle av barnet ned til hennes bleier. Sjekk hennes kroppstemperatur eller føler kroppen hennes for å være sikker på at hun ikke er for kaldt fra å være uten klær.

Velg et rom som har tilstrekkelig sollys skinner på. Hold barnet i rommet med tilsyn i ca 30 minutter, og sjekk igjen for å sikre at barnet er komfortabel. Hvis han gjør det bra og ser ikke ut til å være for kaldt eller for varmt, la ham bli i ytterligere 30 minutter.

Gjenta behandlingen et par ganger om dagen i ca en time i løpet av hver eksponering. Tilstanden bør bli bedre innen en uke og bilirubin-nivået, som er indikatoren for gulsott, bør slippe med hver dags behandling.

Fortsett med sollyset behandling, tar alle forholdsregler for å sørge for at barnet ikke blir solbrent. Hold denne behandlingen kommer til hudfarge er ikke lenger gulaktig og øynene er klare.

Søk profesjonell hjelp hvis tilstanden ikke forbedrer eller forverres.