Digidexo.com

Hvordan spise når man ikke kan tygge

Det er viktig å få den beste ernæring kan du gitt tilstanden munnen. Hvis du mangler flere tenner, bare hadde tannarbeid gjort eller har smerter mens tygge, lære hvordan du får de næringsstoffene du trenger uten å tygge.

Hvordan spise når man ikke kan tygge

Blend frukt, vanilje yoghurt, melk og en liten bit av isen for å gjøre frukt og yoghurt smoothies. Disse hjemmelagde smoothies inneholder mye fiber og protein for en sunn frokost eller snack.

Mos supper som inneholder kjøtt, nudler og grønnsaker. Vær forsiktig hvis du plasserer varm suppen i en blender. Du kan legge til væske til blandingen hvis du foretrekker å drikke det, eller holde den på en mer kremaktig konsistens å spise med en skje.

Legg ekstra smør til pannekaker og vafler. Skyll dem i sirup for å gjøre dem myke nok til å svelge uten å tygge. Pass på å ta små biter og svelge nøye.

Dice kyllingbryst eller annet kjøtt i små biter. Du bør være i stand til å mose de små bitene i munnen før du svelger. Du kan også terninger hardkokte egg på samme måte.

Mos bananene med en gaffel. Mikrobølgeovn friske epler med en liten bit av brunt sukker og smør før mose dem med en gaffel. Jordbær og bringebær er andre frukter som du kan mash up å spise uten å tygge.

Unn deg en milkshake, pudding eller iskrem. Hvis du nettopp har hatt tannarbeid gjort, kan den kalde temperaturen være lindrende i tillegg.

Hint

  • Hold et glass vann hendig når du spiser i tilfelle du har en vanskelig tid å svelge maten.