Digidexo.com

Hvordan diagnostisere proktitt

Hvordan diagnostisere proktitt


Proktitt er en betennelse i slimhinnen i endetarmen, definert som de siste 15 cm. i tykktarmen. Det er også forbundet med betennelse i lamina propria, tap av slimhinneceller, eosinofile krypten abscesser og ødem i arterioler. Proktitt kan utvikle seg til iskemi av endetarmen og produsere blødning, fisteldannelse, strikturer og sår. Følgende trinn viser deg hvordan du kan diagnostisere proktitt.

Hvordan diagnostisere proktitt

Skaff de vanlige som viser symptomer på proktitt. Disse kan variere ettersom proktitt har mange årsaker, men symptomer inkluderer nærvær av blod og slim i avføringen, sporadisk passasje av løs avføring og en sterk trang til ineffektiv til å evakuere det indre.

Se etter symptomer som er spesifikke for proktitt forårsaket av infeksjon. Disse ofte består av anal kløe, rektal smerte og påfølgende unngåelse av avføring. Vanlige årsaker til smittsomme proktitt inkluderer klamydia, herpes simplex virus (HSV) og gonoré.

Gjennomføre en fysisk undersøkelse for å finne tegn på proktitt, inkludert en rødhet i slimhinnen, grupper av blemmer som danner sirkulære sår, smertefri chancres og ømme lymfeknuter i lyskeområdet.

Utfør generelle laboratoriestudier for å fastslå alvorlighetsgraden av proktitt. En fullstendig blodtelling skal gjøres for å se etter blodtap og sekvensielle sju serumprøver (SMA 7) kan evaluere elektrolytt tap.

Run spesifikke tester for å finne årsaken til proktitt. Et forhøyet nivå av C-reaktivt protein er en indikasjon på utstrakt pancolitis. Rektale vattpinner kan brukes for å diagnostisere eller Chlamydia gonorrhoea og vesikulært fluidet kan analyseres for å diagnostisere HSV.