Digidexo.com

Hva er årsaken til blod i avføringen & Gas Pain?

Enkelte individer kan merke blod i avføringen, men ikke oppleve medfølgende luftsmerter, mens andre kan ha magesmerter, men deres avføring er blod-fri. Men det er visse forhold som vil føre til luftsmerter samt blodig avføring.

Inflammatorisk tarmsykdom

Inflammatorisk tarmsykdom, som er et fordøyelses problem, kan føre til blodig diaré. I tillegg er denne tilstanden smertefull og kan forårsake magekramper og et presserende behov for å gå på do. Komplikasjoner av inflammatorisk tarmsykdom kan omfatte perforering av tarmen, blødende magesår og en hindring, ifølge Emedicinehealth.com.

Øvre GI Bleed

Svart, er tjæreaktig avføring en indikasjon på en øvre gastrointestinal blødning, ifølge Dr. Kevn Pho av Medhelp.org. Denne tilstanden kan føre til en ubehagelig følelse i magen området, som om gass er fanget der. En endoskopi kan avgjøre hva som skjer i øvre mage-tarmkanalen.

Polypper eller kreft

Blodig avføring, ledsaget av magesmerter, kan være et tegn på kolon polypper eller tykktarmskreft, selv om sistnevnte er mindre sannsynlig.

Andre årsaker

Blod kan oppstå i avføringen grunnet hemorroider, anal sprekker eller Crohns sykdom.

Variant av Color

Blod vil slå avføringen svart hvis blodet er fra en øvre GI blødning (mage eller tolvfingertarmen) eller lyse rødt hvis området av blødningen er nærmere endetarmen. Hvis blødningen har opprinnelse i høyre colon, kan avføringen ta på seg en mørk rød eller rødbrun farge.

Gass Pain

Luftsmerter og oppblåsthet kan forekomme i noen som har intern brokk eller som har sammenvoksninger (arrvev) fra flere operasjoner. Luftsmerter, da oppstår på venstre side av tykktarmen, er noen ganger forveksles med hjertesykdom, ifølge Digestive.niddk.nih.gov. Når gass smerte skjer på høyre side, ofte etterligner det blindtarmbetennelse eller gallestein.