Digidexo.com

Slik unngår du diabetes insipidus

Diabetes insipidus er ganske forskjellig fra diabetes, ved at diabetes insipidus involverer kroppens produksjon eller i respons til et hormon som produseres i hjernen som kalles ADH, eller det anti-diuretiske hormon, og diabetes involverer kroppens produksjon og tilpasning av hormonet insulin. Hva skjer i diabetes insipidus er at hjernen kan skape for lite av dette hormonet, eller kroppen ikke reagere hensiktsmessig på dette hormonet, forårsaker nyrene ikke fungere skikkelig. Dette får nyrene til å utvise hydrering raskere, noe som resulterer i en økning i både urinproduksjon og tørste.

Slik unngår du diabetes insipidus

•  Ta kontakt med legen din for å diagnostisere din spesielle tilstand. Siden det er mer enn en form for diabetes insipidus, er det viktig å skille mellom sentral diabetes insipidus og nephrogenic diabetes insipidus. Selv om de to forholdene er like, behandlingstilbud variere.

Drikk rikelig med vann. Uansett hvilken tilstand du har, er det viktig å drikke mye vann. Egentlig bør du drikke tilsvarende volum av væske du taper gjennom urin, om ikke mer, ifølge Mayo Clinic.

Start tar desmopressin, en reseptbelagte medisiner som i hovedsak styrer urinproduksjonen, og bringer den tilbake til en "normal" output. Denne medisinen er bare tilgjengelig for personer som lever med sentral diabetes insipidus.

Begynn å bruke hydroklortiazid eller indometacin, reseptbelagte medisiner som faktisk redusere mengden av urin en person kan produsere. Denne medisinen er bare tilgjengelig for personer som lever med nefrogen diabetes insipidus.

Snakk med legen din om medisiner du er i dag. Noen ganger, ifølge Mayo Clinic, kan diabetes insipidus være en konsekvens av visse reseptbelagte medikamenter. Noen mennesker kan finne lindring fra denne tilstanden ved å bytte en medisin for en annen som kan tjene samme formål.

Hint

  • Hvis du er involvert i idrett og friidrett og har diabetes insipidus, må du sørge for at du har nok vann eller væsker på hånden for å erstatte det som du har mistet. Ta en kjøligere vann, spesielt når fontener er ikke tilgjengelige for hydrat selv.