Digidexo.com

Hva Breaks Down overflødig urinsyre i kroppen?

Urinsyre er et kjemisk stoff som produseres av kroppen når det bryter ned purin, et produkt som finnes i mange matvarer. Vanligvis forblir urinsyre i balanse og oppløser seg i blodet, og deretter beveger seg inn i nyrene, som skiller ut det som urin. Imidlertid kan høye nivåer av og til å bygge opp, og det finnes forskjellige muligheter for å redusere overdreven urinsyre.

Hyperuricemia

Hyperuricemia er den medisinske termen for høy urinsyre i blodet. Urinsyre kommer inn i blodet gjennom leveren som den behandler den kjemiske purin. Medisiner som diuretika og lavdose acetylsalisylsyre, ofte foreskrevet for å behandle høyt blodtrykk, kan også føre til overdreven urinsyre. Høye nivå av urinsyre kan føre til urinsyregikt, nyrestein og kronisk nyresykdom.

Medisiner

Det er flere reseptbelagte medisiner som kan bidra til å redusere, eller bryter ned, nivået av overflødig urinsyre i blodet. Et medikament som brukes for behandling av gikt, en tilstand forårsaket av høy urinsyre, er allopurinol. Allopurinol reduserer hvor mye urinsyre i kroppen gjør. Et annet medikament nyttig for å redusere urinsyre er probenecid. Dette stoffet er et urikosurisk middel, noe som betyr at det virker ved å øke hastigheten ved hvilken legemet oppløser urinsyre.

Matvarer for å unngå

Endring i kostholdet er ofte anbefalt for pasienter som er diagnostisert med høye urinsyrenivåer. Unngå eller begrense forbruket av mat med høyt puriner kan redusere den samlede urinsyre i blodet. Unngå helt eller begrense ansjos, makrell pluss innmat som sweetbreads, lever og hjerne. Siden gjær er høy i purine, unngå øl og andre alkoholholdige drikker. I tillegg begrense forbruket av spinat, linser, asparges, bønner, linser, havregryn, sopp og blomkål som disse er høy i purine.

Mat å spise

En studie fra 2001 ved Universidade Federal de Goiás i Brasil fant at en lav purine diett er den mest effektive terapeutisk behandling for hyperurikemi. Flere matvarer er kjent for å være lav i purine og hjelpe til med å senke urinsyre. Melk og melkeprodukter, egg, peanøttsmør og andre nøtter er lav i purine. Enkelte grønnsaker også kvalifisere for eksempel tomater og salat. Økt væskeinntak vil hjelpe kroppen flush urinsyre men unngå brus søtet med sukker, da disse kan øke risikoen for gikt.

Naturlig rettsmidler

Flere urter hevder at de reduserer uric nivåer. Harpagophytum procumbens, også kjent som djevelens klo, hevder å senke urinsyre som gjør Eupatorium pupureum, også kjent som Gravel roten. Nesle rot, Billberry og einer bær ble alle brukt i antikken for å behandle gikt. Pasienter bør alltid fortelle legen sin hvis de tar noen urte medisiner for urinsyre reduksjon.