Digidexo.com

Hvordan vet jeg om du har skoliose

Hvordan vet jeg om du har skoliose


Skoliose er en lidelse som involverer en sidelengs kurve i ryggraden, ifølge US Department of Health and Human Services. Det er ingen kjent årsak for de fleste tilfeller, og tilstanden utvikler seg vanligvis i slutten av barndommen eller tidlig ungdomstid. En X-ray utført av en lisensiert lege er nødvendig for en sann diagnose; imidlertid tegn på skoliose er lett å identifisere, og kan hjelpe deg å avgjøre om du trenger å oppsøke lege.

Bruksanvisning

Ser etter Scolosis

•  Hvis du er kvinne, er det mer sannsynlig at skoliose kan være til stede, sier US Dept. of Health and Human Services. Gutter og unge menn utvikler skoliose også, men statistikken viser at sykdommen er mer utbredt blant jenter og unge kvinner.

Når du står eller går, du har en uttalt lean til høyre eller venstre? Dette er et klart symptom på sykdommen.

Er hoftene som ligger på samme nivå på kroppen? Hips på enda litt forskjellige høyder på skjelettet er en annen sterk indikator på skoliose.

Se på ryggen i speilet. Legger du merke til en kurve enten i en C-form eller en S-form, der ryggen "bulker" langs ryggraden? Dette er de to formene skoliose kan føre til å oppstå i ryggraden.

Har disse skiltene vært til stede for en kort tid, eller er de en langsiktig ting? Noen ganger krumning av ryggraden er forårsaket kortsiktig av betennelse eller å ha bena på litt forskjellige lengder. Skoliose kan imidlertid vare i mange år, og kan kreve en lege oppmerksomhet.

Se legen din dersom disse skiltene er tydelig. Legen din kan bestille en X-ray for å fastslå sikkert om skoliose er diagnosen eller ikke.

Tips og advarsler

  • Skoliose kan være mild eller alvorlig, noen ganger krever regelmessige legekontroller eller til og med kirurgi. Hvis du merker tegn, gå å se en lege så snart som mulig for å sikre at lidelsen kan behandles så tidlig og fullstendig som mulig. Ikke forsøk å "justere" ryggraden selv ved hjelp av en lumbal enhet eller noe lignende - en lege kompetanse er nødvendig.