Digidexo.com

Hvordan behandle en påvirket Colon

Hvordan behandle en påvirket Colon


De fleste vil oppleve forstoppelse på et tidspunkt i livet. Imidlertid kan kronisk forstoppelse være et tegn på en mer alvorlig underliggende problem som kalles en påvirket kolon. En påvirket kolon oppstår når den er tørr hard avføring blokker endetarmen fra å være i stand til å utvise dine avføring ut av kroppen.

Hvordan behandle en påvirket Colon

•  Begynn en øvelse rutine. En av de beste måtene å hjelpe kroppen din har jevnere avføring, samt bidra til å løsne et kolon else, er å utøve. Selv grunnleggende øvelser som involverer sammentrekning av magemusklene kan hjelpe med kolon problemer for de som er sengeliggende eller sitter i rullestol.

Endre kostholdet til en som er høy i fiber. Fiber er et naturprodukt som hjelper oppmuntre bevegelsen og utstøter av avføring fra tykktarmen. Drikke mye vann er også viktig å bidra til at det er nok væske i kroppen i avføringen ikke blir for tørr og hard.

•  Prøv medisinering. Hvis kosthold og trening ikke hjelper, er det neste trinnet vanligvis en over-the-counter eller reseptbelagte medisiner. Avføring myknere, glyserin tabletter og avføringsmidler kan alle være nyttig i å løsne og fjerne en forstoppelse i tykktarmen. De kan også hindre fremtidige kolon problemer.

Prøv en klyster. En mineralolje klyster kan også være nyttig i behandlingen av en påvirket kolon. Den varme oljen vil hjelpe myke og smøre avføring for å hjelpe den ut av tykktarmen.

Har else fjernes manuelt. Hvis en klyster er ikke nok til å fjerne toppelse, kan legen måtte fjerne avføringen manuelt. Dette innebærer at legen går inn i rektum og manuelt bryte opp avføringen med fingrene. Dette må kanskje gjøres over flere trinn hvis else er spesielt stor.

Har else kirurgisk fjernet. Svært sjelden er kirurgi for å fjerne en forstoppelse i tykktarmen. Dette er vanligvis bare gjøres hvis else har holdt seg i kroppen for lenge, noe som resulterer i en altfor strukket og skadet colon (megacolon). I løpet av operasjonen, kan en del av den skadede kolon også må fjernes.

Hint

  • For å unngå forstoppelse, alltid gå på do så snart du føler trang til å gå. Ikke vent.
  • Du kan bli fristet til å forlate else å løse på egen hånd. Men, og påvirket tarmen kan til slutt føre til at tarmene til å utvide og strekke utover normal kapasitet forårsaker mer alvorlige medisinske problemer.