Digidexo.com

Fordeler med en Raw Food Detox Diet

Fordeler med en Raw Food Detox Diet


The Raw Foods Detox Diet Planen er basert på en bok skrevet av ernæringsfysiolog Natalia Rose. Den inneholder trinn for å hjelpe gradvis endre matvaner og redusere avhengigheten av kokt mat. Hensikten med denne dietten er for kroppen for å oppnå den maksimale mengde av levende enzymer, som hjelpemiddel for å rense ut giftstoffer. Vekttap er også oppnås gjennom fjerning av avfall og redusert forbruk av høy fett, raffinert og sukkerholdige matvarer.

Betydning

En rå mat diett fungerer på grunnlag av at minst 75 prosent av maten fortært er ubehandlet og uendret av varme. Matlaging ved temperaturer høyere enn 115 grader er tenkt å fornedre den ernæringsmessige verdien av matvarer ved å ødelegge viktige levende enzymer. Typiske matvarer som inngår i kostholdet er rå frukt, grønnsaker, spiret korn, nøtter, frø og belgfrukter. Matvarer bør utarbeides så nær sin naturlige tilstand som mulig. De kan være blandet, Juiced eller sakte dehydrert.

Typer

Begynn en rå mat diett ved å starte på en av fem detox overgangs nivåer. Velg et nivå du er komfortabel med og ta deg tid overgangen til neste nivå.

Nivå fem tillater en kokt måltid om dagen, som vanligvis er en vegetarisk rett. Små mengder animalsk protein er tillatt, inkludert egg, kylling og fisk. Dairy er begrenset til upasteurisert eller ikke-homogeniserte produkter og geitost. Nivå fem krever 70 prosent rå mat forbruk.

Nivåer ett femtiseksti øke andelen rå mat du er pålagt å spise og sakte eliminerer animalsk protein og meieriprodukter. Dette hjelper deg sikkert flytte fra en altetende kosthold til en som er helt vegan.

Nivå én krever forbruk av bare rå frukt, grønnsaker og juice i løpet av dagen. En vegansk måltid av ukokt mat er tillatt for middag. Laks kan spises en gang i uken. Nivå én krever en diett på 100 prosent rå mat.

Fysiske helsemessige fordeler

Fordeler med en rå mat diett kan inkludere vekttap, bedre fordøyelse, økt hud klarhet, høyere motstand mot forkjølelse og influensa virus, reduserte menstruasjonssmerter, uregelmessighet og tyngde av flyt, forbedret fordøyelse og avføring, mindre forstoppelse, og en reduksjon av blære / nyre infeksjoner og hemoroider. En studie publisert i "The Journal of Nutrition" viste bevis på senket kolesterol-og triglyseridnivåer i de som bruker rå mat, noe som reduserer risikoen for hjerte-og karsykdommer. Folk har rapportert en økning i energinivået, bidrar til forbedret fleksibilitet, muskelstyrke og kardiovaskulær utholdenhet. Rå matvarer kan bidra til å redusere avhengigheten av vanedannende stoffer og medisiner, og hjelpe til battling kroniske sykdommer.

Mentale og emosjonelle helse fordeler

I en undersøkelse som involverer over 500 mennesker vedta en rå mat diett i to år, Lenka J. Zajic fant at generelle stressnivået falt dramatisk blant gruppen. 85,5 prosent av respondentene rapporterte en forbedret mental og emosjonell tilstand som resulterer direkte fra en endring i kostholdet. En rå mat diett kan hjelpe slaget depresjon, kronisk tretthet, angst relaterte lidelser, søvnforstyrrelser og PMS-relaterte stemningssymptomer.

Advarsel

Noen matvarer er giftig når spises rå, som bokhvete greener, alfalfa frø / tuter og kassava. Rå egg kan inneholde salmonella og bør ikke bli spist av de helt unge og eldre, eller ved de med dårlig helse. Vær forsiktig for å unngå matforgiftning, spesielt ved håndtering av rått kjøtt. Vask hendene før du tilberede måltider, og hold edibles nedkjølt. Kjøp ferske økologiske produkter når det er mulig, og unngå restauranter der mat håndtering er tvilsom.