Digidexo.com

Hva er en Dobhoff materøret?

Hva er en Dobhoff materøret?


Dobhoff fôring rør er ofte nødvendig for folk som har svelgevansker for å opprettholde nødvendig næring. De kan også brukes under og kort etter kirurgiske prosedyrer for å unngå oppkast og aspirasjon av maveinnhold.

Definisjon

En Dobhoff materør er en sonde som blir satt inn i nesen og gjennom spiserøret ned i magen. Den blir så festet til nesen med tape for å unngå å gli ut av magesekken og inn i lungene.

Bruksområder

Dobhoff materør brukes til å levere medisin, kjemi, vitaminer, og mat. Bruk er vanligvis forbigående under en sykehusinnleggelse i løpet av en kirurgisk prosedyre, og under ekstreme episoder av kvalme. Men kanskje folk som har svelgevansker trenger dem for en lengre periode eller permanent.

Placement

En helsearbeider, vanligvis en sykepleier, vil plassere Dobhoff fôring tube. Hun vil måle den riktige lengde for røret, og umiddelbart vil bruke en permanent markør for å merke den hvor det vil gå ut av nesen, for å hjelpe til visuell verifisering av riktig plassering. Det vil bli smurt og raskt settes inntil den er i magen. Hun vil trekke tilbake en prøve av magen væske for å sikre at røret har gått inn i magen din, og ikke inn i lungene ved et uhell.

Care

Når omsorg for din Dobhoff fôring tube, alltid vaske hendene før rengjøring og før administrering væsker. Fjern båndet samtidig sikre røret på plass, og å vaske huden under med såpe og vann. Tørk huden grundig før du påfører ny tape. Se på innsiden av neseboret for rødhet, hevelse eller utvikle sår. En meget liten mengde av vaselin er trygt å sette inn i neseboret til å forebygge og behandle irritasjon. Spyl røret med 30 ml vann hver 8. time for å hindre tilstopping.

Advarsler

Hvis linjen måle enden av røret beveger seg lenger inn i neseboret eller lenger ut av neseboret, skal bruken av røret og ta kontakt med medisinske leverandøren umiddelbart. En slik bevegelse kan indikere at røret ikke lenger er i magen og må kontrolleres for plassering før fortsatt bruk. Dersom væske ikke vil passere gjennom røret, kan det være blokkert. Kvalme, oppkast og diaré er også tegn på en blokkert rør. Dette krever også øyeblikkelig medisinsk hjelp. En sykepleier eller lege kan være i stand til å fjerne blokkeringen uten å måtte plassere en ny tube.