Digidexo.com

Hvordan å bli vant til en Ortodontisk Retainer

Hvordan å bli vant til en Ortodontisk Retainer


Etter fjerning av tannregulering fra tennene, kan du bli pålagt å bære en kjeveortopedisk retainer for å opprettholde posisjonen på tennene. De første ukene av seg holderen er ofte en periode med tilpasning, som det kan være uvanlig å ha en ny tann gadget i munnen. Det kan i utgangspunktet være ubehagelig og gjøre det vanskelig for deg å snakke. Men med noen grunnleggende teknikker og informasjon, vil du være godt på vei til å bli vant til den nye holderen.

Bruksanvisning

•  Rengjør holderen regelmessig. Pusse holder minst en gang om dagen med en tannbørste på samme måte som du ville pusse tennene. Rengjøring av holderen vil holde den fra å utvikle en stygg lukt og vil også hindre muligheten for det bærer bakterier i munnen.

Bruk din retainer ofte. Hold deg til planen som kjeveortoped har tildelt deg. For eksempel kan det være 24 timer i døgnet i ett år, eller bare om natten i to år. Jo mer du bruker din retainer, jo mer effektivt vil den beholde tennene og jo raskere vil du justere til følelsen av å ha den i munnen.

Praksis snakker. En av de mest nedslående delene om å bruke en ny retainer er at det vil i første omgang påvirke din tale. Dette vil absolutt forbedre med praksis. Si din ABC høyt ofte for å praktisere ulike språklyder. Lese høyt fra en bok eller et blad for minst 10 til 15 minutter om dagen. Jo mer du øver, vil raskere talen bedre.

ivareta eventuelle problemer umiddelbart. For eksempel, hvis du føler holderen er ikke et riktig passform, ta opp problemet med kjeveortoped. Hvis sår utvikle eller du opplever smerte, kontakte ham også. Ikke nøl med å spørre om alt du opplever at du er mistenkelig om. Jo raskere du løse eventuelle problemer, jo raskere vil du justere til holderen.