Digidexo.com

Hva å gjøre med Ortho Wax?

Orto voks kan hjelpe med smerter fra tannregulering da de skar i tannkjøttet. Ring en kjeveortoped for alvorlig smerte eller skade, men for dag-til-dag skrape og ubehag, er det lett lettelse. Bruk kjeveortopedisk voks hjemme for å fikse flere små problemer forårsaket av tannregulering. De fleste kjeveortopeder gi førstegangs pasienter pakker av voks fordi det kommer i hendig.

Løse brak

Bukseseler, eller braketter som er metallstykker festet til tennene, kan komme løs. Etter å ha spist noe hardt eller klissete, kan konsollene kommer på gløtt, som kan rote tannkjøttet og forårsake ubehag. Hvis det er noen få dager til neste avtale med en kjeveortoped, reparere braketten med voks. Hvis den ikke vil holde seg på tann, bare plassere voks på toppen av hele braketten å dempe kinnet, tyggegummi eller tungen. De fleste orto voks er klart, så det vil ikke være synlig.

Ødelagte ledninger

Ledningene som streng brakettene sammen noen ganger bryte. Det kan også føles som en blakk hvis selve spissen av det er å agitere baksiden av en tyggegummi, kinn eller tunge. Mellom avtaler, når en ledning er løs eller poking munnen vev, dekke den med orto voks for å hindre en sår fra forming i munnen. Ikke kutt ledningen fra tannregulering, selv om det stikker ut, fordi små biter av ledningen er lett å svelge, og kunne til og med få fast i lungene.

Smertelindring

Noen ganger er det ingen åpenbar grunn til at bukseseler er skraping og vondt i munnen. Husk, det er mange bevegelige deler, inkludert tennene, og det er alt i et lite område. Hver gang brakettene er gni seg mot kinnet, prøve å identifisere kilden til smerte. Tørk av området som best som mulig med en lofri klut, og plasser en liten ball av voks over det. Voksen er fleksibel og bør holde seg til brak enkelt.