Digidexo.com

Betyr Kalsium hjelpe deg å miste vekt?

Betyr Kalsium hjelpe deg å miste vekt?


Hvis du elsker meieriprodukter, men bekymre de kan holde deg tilbake når det kommer til vekttap, tro om igjen. Selv om forskningsresultatene er motstridende, ser det ut til at å få mer kalsium i kosten kan hjelpe deg å miste vekt i visse tilfeller.

Kalsium og Vekttap

Både økt inntak av kalsium og økt inntak av vitamin D, som er avgjørende for å absorbere kalsium, kan hjelpe deg å miste mer vekt i løpet av et begrenset kaloriinntak, ifølge en studie publisert i "American Journal of Clinical Nutrition" i 2010. En annen studie, publisert i "Obesity Research" i juni 2005, fant at økende mengden av høy kalsium mat som du spiser mens du holder din totale kalorier det samme kan bidra til å redusere kroppsfett. Videre, hvis du kutte kalorier, kan denne tilnærmingen hjelpe til med vekttap, konkluderer studien.

Dairy g nondairy Kalsium

Tar et kalsiumtilskudd trolig ikke er den beste måten å øke din vekt-tap resultater. Du kan ha bedre lykke trading noen av de mindre sunne matvarer du spiser for lite fett meieriprodukter. En studie publisert i "Obesity Research" i april 2004 fant at folk som fulgte en redusert kaloriinntak og brukte kosttilskudd som inneholder 800 milligram kalsium per dag mistet mer kroppsfett og vekt enn de som kutte kalorier, men bare konsumert 400 til 500 milligram kalsium per dag. Men folk som fulgte en høy-meieri diett med minst 1200 milligram kalsium fra meieriprodukter hadde enda bedre vekttap resultater.

Motstridende resultater

Ikke alle studier er enige om at et økt inntak av kalsium bidrar med vekttap. En studie publisert i "European Journal of Clinical Nutrition" i 2013 fant ut at å spise en diett rik meieri med minst 1400 milligram kalsium per dag ikke øke vekttap sammenlignet med en kontrollgruppe kosthold som inneholder bare 700 milligram kalsium per dag. Forfatterne påpeker imidlertid at denne type diett kan hjelpe folk føler seg mer full og spise mindre fett samtidig som den begrenser sine kalorier for dagen.

Hvordan få de potensielle fordelene

Selv de studier som viser en vekt-tap fordel for kalsium er enige om at økt kalsiuminntak øker bare vekttap i forbindelse med å kutte kalorier. Hvis du ønsker å prøve å få mer kalsium i kosten din, hold deg til lav-fett eller nonfat meieriprodukter, da dette vil gjøre det enklere for deg å oppnå den nødvendige reduksjonen i ditt daglige kaloriforbruk. Skummet melk, for eksempel, har bare 83 kalorier per kopp, i forhold til 149 kalorier i en kopp helmelk.