Digidexo.com

mannlig hormonell ubalanse

Hormonell ubalanse rettsmidler

Hormonell ubalanse kan oppstå i hele ditt liv, som begynner i tenårene. Behandlinger for hormonell ubalanse rettsmidler inkluderer urte rettsmidler, homøopati og ayurveda. Lære om produktene er viktig, som er å forstå ingredienser, bivirkninger og mulighetene for ulike langsiktige resultater.

Menopause

Ayurveda urter for hormonelle ubalanser inkluderer Ashok, lodhra og shatavari. Hensikten er å bringe en balanse til ens kinetiske, termiske og potensielle energier. Andre urte løsninger omfatter damiana, havre, bringebær blad og wild yam.

Ufrivillig barnløshet

For mannlige hormonelle ubalanser, Ayurveda tilbyr fire betydelige urter: shilajit, Ashwagandha, safran og kaunch beetj. De samme urter kvinner bruker for hormon ubalanser kan brukes av menn, slik som wild yam, klaseormedrue, damiana, havre og bringebær blad.

Menstruasjon

De hyppigst foreskrevne homøopatiske midler for hormon ubalanser som følge av premenstruelt syndrom og vanskelig menstruasjon er Cocculus, Caulophyllum, Helonias dioica og potentialla anserine. For nervøsitet, utålmodighet og depresjon, bruk cimicifuga og Hypericum perforatum.

Fødselsdepresjon

Homeopati tilbyr løsninger for de hormonelle ubalanser som oppstår med graviditet og fødsel. Noen foreslåtte rettsmidler inkluderer chamomilla, Cocculus indicus, svovel og Nux vomica. Urte løsninger omfatter kyske te bær og nattlysolje.

Kosttilskudd hensyn

Du må justere kostholdet. Økende omega fett, kalsium, magnesium og kalium gjennom tilskudd og mat valg er avgjørende.

Forsiktighetsregler

Før du tar noen rette, sørg for at du ikke har noen kjente allergier til urter. Homeopatiske midler har ingen kjente kontraindikasjoner. For noen plan du påtar deg, sørg for at du er fullt informert om det og hold deg til den.

Tegn og symptomer på mannlig hormon ubalanse

Tegn og symptomer på mannlig hormon ubalanse


Hormon ubalanse kan ramme alle mennesker og er vanligvis bare et resultat av aldring. I gjennomsnitt, menn begynner å oppleve hormonell ubalanse mellom 40 og 50. I sjeldne tilfeller kan menn oppleve disse endringene så tidlig som 30-årene. Extreme hormon ubalanse er referert til som Ufrivillig barnløshet og kan sammenlignes med overgangsalder. Symptomene på mannlig hormonell ubalanse kan være opplagt, men mesteparten av tiden, skiltene er subtile.

Low Energy

En av de vanligste tegnene på mannlig hormon ubalanse er tretthet eller lav energi. Dette symptomet er demonstrert på forskjellige måter. De inkluderer ekstrem tretthet etter å ha spist, manglende evne til å arbeide så lenge eller hardt som vanlig, og en generell nedgang i arbeidsutførelsen. Generell trøtthet utover dagen er også vanlig.

Tidlig aldring

Fysiske og psykiske symptomer på tidlig aldring kan være forårsaket av mannlig hormon ubalanse. For eksempel, tynning eller grånende hår og en reduksjon i beinmassen og kvaliteten på huden din (dvs. rynker, åreknuter). Du kan også oppleve problemer med hukommelse, har redusert fleksibilitet, inkontinens og uklar tenkning.

Ulykkelighet

En reduksjon i selvfølelse og generelle lykke er et vanlig tegn på en hormonubalanse. En økning av angst eller nervøsitet kan være merkbar, så vel som mild eller ekstrem depresjon og lav selv verdi. Dette kan føre til redusert motivasjon og konkurransekraft, og kan også føre til irritabilitet.

Lav Sex Drive

Menn med hormonell ubalanse merke en endring i deres sexlyst. Denne reduksjonen i ønsket om å ha sex kan være ekstreme (der det er lite eller ingen libido) eller mindre opplagt. I tillegg til redusert libido, menn med hormon ubalanser kan ha en vanskelig tid å få ereksjon, eller gjør et siste.

Hva er årsakene til hormonell ubalanse i menn?

Testosteron er det naturlige hormonet som er dominerende hos menn. En hormonell ubalanse hos menn opprettes når en mann har en overflod av østrogen, det kvinnelige hormonet, i sitt system. Det kan føre til urinveisproblemer, lavere sexlyst, prostata problemer og depresjon, sammen med mange andre alvorlige helsemessige bekymringer. Det finnes en rekke måter som et menneske kan utvikle et problem med østrogen dominans.

Steroider

Steroider er syntetiske mannlige hormoner. Leger noen ganger foreskrive steroider hos menn som har ekstremt lavt testosteronnivå. Men når steroider blir misbrukt, kan de skape en hormonell ubalanse som fører til en negativ reaksjon hos menn. Menn kan også oppleve farlige bivirkninger, for eksempel høyt blodtrykk, nyre-og leverproblemer, ukontrollerbare sinne og selv en reduksjon i størrelsen på testiklene.

Miljø

Forurensning er en større umiddelbar bekymring enn de fleste tror. De mange giftstoffer i luften kan negativt påvirke hormon. Så hvis du bor i en storby som har mye av forurensning, kan du ende opp med å ha en hormonell ubalanse. Petrokjemisk forurensning i miljøet kan føre testosteronnivå for å redusere.

Diet

Maten at en mann spiser kan ha en stor effekt på hans hormonelle balanse. Mange av de matvarene vi spiser på en daglig basis inneholder hormoner (østrogen), inkludert kylling, biff, frukt, melk og egg. Husdyr blir pumpet med syntetisk østrogen hormoner for å fete dem opp. Frukt er sprøytet med plantevernmidler og ugressmidler som inneholder de samme syntetiske østrogener. Den eneste måten å unngå dette forbruket er å kjøpe økologisk dyrket mat. Sjekk pakker av kjøtt og melk som du kjøper for å være sikker på at selskapet ikke brukte hormoner i dyrene, ellers hormoner vil etter hvert bli sendt inn i systemet ditt.

Aldring

Som en mann aldre, vil han opplever en hormonell forskyvning på grunn av det faktum at mindre testosteron blir produsert i kroppen. Samtidig er han fortsatt tar i matvarer og miljømessige påvirkninger som øker hans østrogennivået, forårsaker en potensielt betydelig hormonell ubalanse senere i livet.

Bekjempe problemet

Hvis du ønsker å bygge opp din testosteronnivå, endre kostholdet til sunn mat, fortrinnsvis de som er rike på soya, som har vist seg å forbedre testosteronnivå. Du kan også ta syntetisk testosteron og delta i hormon erstatning terapi, men må du rådføre deg med legen din om disse kosttilskudd og løsninger.

Hvordan å gjenkjenne tegn på hormonell ubalanse i en Teen Boy

Hvordan å gjenkjenne tegn på hormonell ubalanse i en Teen Boy


Hormonelle ubalanser er ofte forbundet med utvikling og aldring av kvinner. Imidlertid kan hormonell ubalanse forårsaket av varierende testosteronnivåer også være til stede i noen unge menn. Oppdag hvordan å gjenkjenne slike ubalanser i en ungdoms gutt for å hjelpe ham å forstå hva som skjer med kroppen sin, samt å bistå ham i å få medisinsk behandling når dette er aktuelt.

Hvordan å gjenkjenne tegn på hormonell ubalanse i en Teen Boy

•  Se på guttens bryst for gynekomasti, forstørrede bryster, som ikke tilskrives å utøve og muskulære utvikling. Forstørret brystene kan skilles fra muskelvekst ved deres mykere utseende over guttens hele brystet, mens muskel veksten vil bli fastere og mer definert. Andre symptomer inkluderer økt brystvorten følsomhet og ømhet rundt den generelle brystet området. Gynecomastia vil vanligvis gå bort av seg selv etter ett til to år. Legehjelp er ikke nødvendig med mindre gutten opplever følelsesmessige problemer knyttes til brystvekst.

Se for alvorlig vektøkning, som ofte er forbundet med gynekomasti. En utilstrekkelig tilførsel av testosteron og et overskudd av østrogen vil forårsake uvanlig vektøkning. Tilsvarende vil økt vektøkning fremme produksjonen av østrogen, og dermed skape en syklus av hormonell ubalanse i ungdoms gutter. Mosjon og vekttap kan hjelpe avverge ytterligere hormonelle ubalanser.

•  Spør om ungdoms gutt opplever problemer med sin erektil vev. Dette er et følsomt tema, og du kanskje ikke ønsker å broach dette emnet med mindre gutten bringer det opp selv. Manglende tilgang på testosteron vil vise seg fysiologisk som erektil dysfunksjon, som vanligvis er svært uvanlig blant unge menn. Videre kan langvarig testosteronmangel føre til at mannlige reproduktive organer til å avta i størrelse.

Vær oppmerksom på raske humørsvingninger, inkludert lengre perioder av tretthet eller depresjon som ikke er normen for tenåringer. Dette kan være vanskelig å bedømme uten en profesjonell konsultasjon, som tenåringer kan oppleve humørsvingninger som normalt. Imidlertid bør noen ekstreme endringer i humør som er lagt merke til av en forelder eller omsorgsperson tas i betraktning som en potensiell tegn på hormonell ubalanse.

Hint

  • Hormon ubalanser i ungdoms gutter kan ofte bli moderert av en dose av testosteron gjennom en patch eller injeksjon som foreskrevet av lege. Teen gutter som trener, spiser sunn mat og integrere andre aspekter av en sunn, aktiv livsstil kan redusere sin risiko for å oppleve testosteron ubalanser.
  • Hormonell ubalanse kan være forårsaket av steroid bruk, en stigende trend blant noen unge menn.

Hvordan virker en hormonell ubalanse føre til hårtap hos kvinner?

Hvordan virker en hormonell ubalanse føre til hårtap hos kvinner?

Medvirkende faktorer

Et ubegrenset antall medvirkende faktorer kan føre til en kvinne å oppleve en hormonell ubalanse, inkludert slanking, stress, et stillesittende liv, p-piller og lavt progesteron nivå, ifølge
Safemenopausesolutions.com. Når hormonene går galt, kan håret falle ut.
Safemenopausesolutions.com påpeker at en kvinne kan være å ha regelmessige menstruasjonen, men ikke eggløsning, og dette kan skyldes stress. Det kalles en anovulerende menstruasjonssyklusen når eggløsningen ikke skjer. Når en kvinne ikke eggløsning, progesteron, som er et hormon som produseres av eggstokkene, ikke produseres og dets nivåer senere begynner å avta.
Når progesteron nivåene er for lav, begynner en kvinne til å føle humørsyk fordi hennes hormoner er ute av klask. Det er på dette punktet at hun kan legge merke til at hun er Shedding håret på en høy rente.

Progesteron og østrogen

Når progesteron nivåene er for lavt og østrogen (et annet hormon) nivåer er for høyt, dette kalles hyperestrogen eller østrogen dominans. Kvinner med denne tilstanden er tilbøyelig til å være deprimert og trøtt. De kan oppleve en lav seksualdrift og en manglende evne til å takle stress. Uønsket ansiktshår kan vises selv om håret på kvinnens hode kan falle ut.

Graviditet og Childbirth

Graviditet og fødsel, som endrer en kvinnes hormonbalansen, kan føre til hårtap, ifølge Healthscout.com. Når en kvinne er gravid, gjør håret ikke faller ut som det normalt gjør. En person mister vanligvis 50 til 100 hårstrå om dagen, men dette skjer ikke i løpet av svangerskapet. Det er derfor kvinner har ofte vakkert fyldig hår under svangerskapet: de har mer hår enn normalt. Etter fødsel, går håret inn i hvile stadium av håret syklus. Shedding av hår begynner ca 90 dager etter fødselen, og det gjør opp for tapt tid. En betydelig mengde kan falle ut; Men dette er ikke en permanent tilstand, så ikke frik ut.

DHT

Hvis en kvinne har høye nivåer av testosteron (mannlig hormon), kan dette føre til tap eller thinning av håret, ifølge Menopausehysterectomy.com. I tillegg til hårtap, kan en kvinne som har for mye testosteron merke at hennes menstruasjonen er unormal. Hun kan utvikle økt kropp og ansiktshår og erfaring akne, forstørrelse av klitoris og sekreter fra brystet. Den testosteron i kroppene til disse kvinnene er konvertering til DHT, eller dihydrotestosteron, på en høyere rente enn den burde være, og skaper disse problemene. DHT er det mannlige hormonet som antas å føre til hårtap.

Menopause

Under overgangsalderen, en kvinnes østrogennivået faller. Tidligere i hennes liv, østrogen og DHT nivåer er i balanse. Men når denne balansen er endret i overgangsalder og hennes østrogentilførsel er sparsom mens hennes DHT tilførselen er rikelig, kan dette føre til hårtap.

Årsaker til Hormonell ubalanse

Hormonelle ubalanser er forbundet med overgangsalderen, med menstruasjonssykluser og med skjoldbrusk lidelser. Symptomer oppstår når kroppen produserer enten for mye eller for lite av et eller flere av de mange hormoner som er nødvendige for god helse. Hormonforstyrrende effekter er mer utbredt blant kvinner enn menn, og er mer sannsynlig hos kvinner over 40 år.

Funksjon

Symptomene på hormonell ubalanse spenner fra tretthet og irritabilitet til infertilitet.
Når kvinner begynner overgangsalder, produserer kroppen mindre østrogen, forårsaker en stans i eggproduksjon. Menopausale kvinner er infertile. Denne nedgangen i østrogen fører til en ubalanse. Menopausale kvinner kan oppleve hetetokter, nattesvette, irritabilitet og tretthet.
I yngre kvinner, kan en hormonell ubalanse skyldes tidlig eggstokksvikt, eller tidlig debut menopause. Dette resulterer i vanskeligheter med å bli gravid, uregelmessig menstruasjon, tretthet og irritabilitet.
Skjoldbrusk lidelser også føre til hormonelle ubalanser. Når skjoldbruskkjertelen overproduces og øker hormonnivået det kalles hypertyreose. Når skjoldbruskkjertelen i henhold produserer, kalles det hypotyreose. Hver av disse forstyrrelser kan bli funnet i både menn og kvinner, og hos barn så vel.

Funksjoner

Tretthet og irritabilitet er de mer uttalte symptomer på hormonelle ubalanser. Andre symptomer inkluderer tørr hud, hårtap, overdreven vektøkning eller tap, depresjon og vaginal tørrhet. Kognitive ferdigheter kan også lide, inkludert kortsiktig hukommelsestap.
I tilfelle av skjoldbruskkjertel lidelser, hormonelle ubalanser kan også resultere i mangel på konsentrasjon og en manglende evne til å oppnå eller gå ned i vekt. Hos barn kan skjoldbrusk lidelse manifestere seg som kortvoksthet eller atferdsmessige problemer.

Identifikasjon

En enkel blodtest kan brukes til å bestemme hormonnivåer.
Ved mistanke om overgangsalder, er en blodprøve som brukes til å bestemme nivået av FSH eller follikkelstimulerende hormonet. Blodprøver er også brukt til å avgjøre tidlig eggstokksvikt. En lege vil se etter nivåer av østradiol, en form av østrogen.
Skjoldbruskkjertelen produserer ikke bare reproduktive hormoner, men veksthormoner også, blant andre. En blodprøve avgjør tyroksin og thyrotrophin nivåer.

Effekter

Hormonell ubalanse på grunn av skjoldbruskforstyrrelser blir behandlet med en daglig dose av syntetisk eller naturlig hormon som forårsaker skjoldbrusk til å produsere den nødvendige mengde av hormoner. Dosen er vanligvis i tablettform.
Tidlig eggstokksvikt kan behandles med hormonbehandling. Dette gjør at kvinner som lider av denne tilstanden for å opprettholde et sunt reproduktive systemet før de når naturlig overgangsalder.
Enten menopause er en sykdom eller en naturlig syklus av livet kan være et poeng av contention. Menopause kan ikke kureres; menopausale kvinner vil ikke begynne å produsere egg igjen fordi behandlingen har hevet sine østrogennivå. Hvilken behandling gjør er lindre alvorlige symptomer på grunn av overgangsalder.

Betraktninger

Behandling for hormonelle ubalanser avhenger da av årsaken til ubalansen. Ingen tvil om en feil skjoldbruskkjertelen bør behandles; skjoldbruskkjertelen er et viktig organ til det endokrine systemet. Det er mer på spill enn evnen til å reprodusere. Det endokrine system er kommandosentral for de andre systemene i kroppen.
Ubalanser av østrogen og progesteron og andre reproduktive hormoner hos unge kvinner og menn trenger adressering også. Venstre ukontrollert, kan symptomene blir alvorlige, noe som resulterer ikke bare i infertilitet, men fedme og depresjon i tillegg. Ubalansen kan også alvorlig påvirke kognitive ferdigheter og minne.

Dietter for Hormonell ubalanse

Hormonell ubalanse oppstår når kroppen ikke klarer å produsere eller over produserer hormoner. Årsakene til hormonelle ubalanser er vanligvis knyttet til overgangsalder, tidlig eggstokksvikt og skjoldbrusk lidelse. Mens det er medisiner for å behandle ubalansene forbundet med disse tilstander, kan en riktig diett hjelpe til å lindre symptomene. En feil kosthold, eller en diett hovedsakelig bestående av bearbeidet mat, kan forverre en eksisterende hormonell ubalanse.

Funksjon

Hormonnivået påvirker humør, kognitive prosesser, reproduksjon og organfunksjon. Alle disse er påvirket av maten du spiser også.
En av faktorene som spiller en viktig rolle i hormonell helse er DHEA (Dehydroepiandrosteron). Dette er en endogen hormon som produseres av kroppen og regnes som en byggekloss av reproduksjonsprosessen og i hjernens utvikling. Etter fylte 30, DHEA nivåer begynner å slippe. Dette kan være en indikasjon på hormonell ubalanse.
Du kan øke DHEA nivåer ved å inkludere fisk i kostholdet ditt som laks, tunfisk og makrell tre ganger i uken. Hvis du ikke liker fisk, bruk en fiskeolje supplement i stedet.

Funksjoner

En av de negative innvirkning av hormonelle ubalanser er svekket kognitive ferdigheter, ellers kjent som hjernen tåke.
Visse matvarer kan hjelpe til med å lindre hjernen tåke, bortsett fra fisk. Linfrø, gresskarfrø og solsikkefrø er høy i omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer forbedre korttidsminnet og kognitive resonnement. De gjør det fordi de erstatter fettsyrene tapt på grunn av hormonelle ubalanser.
Legge soya-baserte matvarer til kosthold vil hjelpe til hormonelle ubalanser forårsaket av lavt østrogennivå. Soya inneholder fytoøstrogener. Kroppen din godtar soya som østrogen, bidrar til å gjenopprette østrogennivå.

Typer

Bearbeidede matvarer inneholder ofte kjemiske forbindelser som er skadelige for mennesker over tid. En av de bivirkninger av inntak av store mengder behandles eller rask mat er forverring av hormonell ubalanse. Hvis du er i faresonen for hormonelle ubalanser, kan spise slike matvarer øker denne risikoen.
Pølser er bearbeidet mat, som er hermetisert kjøtt. Pakket kjeks og kaker, frosne middager og de fleste pakket hvitt brød er bearbeidet mat. Disse inneholder kjemikalier som negativt påvirker hormoner nivåer.
Unngå melk og andre meieriprodukter som er avledet fra dyr som fôres antibiotika og kunstige veksthormoner for å øke produksjonen. Disse kjemikaliene er overlevert i maten til deg, forbrukeren. Inntar kunstig østrogen kan føre til hormonelle ubalanser.
Må spise hele korn brød, rå frukt og grønnsaker, og naturlige melkeprodukter, det vil si de som er fri fra hormoner. Drikk rikelig med vann og fruktjuice og holde inntaket av koffein og alkohol til et minimum.

Betraktninger

Mens det ser ut til at en diett av hele korn, frukt og grønnsaker er litt mer enn sunn fornuft, det er en sammenheng mellom kosthold og hormonnivåer.
Soya, for eksempel, er bra for de med lavere østrogennivå. Men det kan ikke være riktig mat for de med skjoldbrusk lidelse eller på medisiner for å behandle lavt østrogennivå.
Hvis hormon ubalanse er forårsaket av en overdoser av DHEA, som kan finnes i tenåringer, vil laste opp på fisk bare forverre problemet. Løsningen kan være mer vekt på greener og fruktjuicer.
Hvis du mistenker at du har en hormonubalanse, må du forstå årsaken til ubalansen før du kan finne ut hvilke matvarer vil hjelpe deg å føle deg bedre.

Teorier / Spekulasjoner

Et sunt kosthold av kjemiske og hormonfrie matvarer er sannsynlig å dra alle, uavhengig av status for deres helse. Men når det kommer til hormonelle ubalanser, har det vært stilt spørsmål om hvorvidt eller ikke miljøfaktorer er årsaken, spesielt hormon infiserte matvarer.
Foods sprayet med kunstgjødsel og plantevernmidler har en opphopning av xenoestrogens, eller kunstig østrogen. Inges xenoestrogens deretter kaster dine hormoner i ubalanse, fordi kroppen din mener din østrogen nivået er for høyt. Dette er en "falsk lesing," imidlertid, og kroppen din kan ikke kvitte seg med de falske østrogen. Dette resulterer i at du opplever symptomer på hormonelle ubalanser.
Er kjemiske sprøytemidler og hormon matet husdyr årsaken til alle hormonelle ubalanser? Nei, de kan ikke engang være en direkte årsak til hormonelle ubalanser, men snarere en katalysator i de i fare. Uansett, å spise økologisk mat fri for kjemikalier og hormoner vil bidra til å lindre eksisterende symptomer og redusere risikoen for å utvikle hormonelle ubalanser.

Hvor å Sjekk for Hormonell ubalanse

En hormonell ubalanse er en tilstand som påvirker hormonnivået i en persons kropp. Det kan være forårsaket av en kjertel problem, en eggløsningsforstyrrelse, abnormiteter i livmorhalsen eller testiklene, overgangsalder, aldring eller en medisinsk tilstand, for eksempel polycystisk ovariesyndrom.

Hvor å Sjekk for Hormonell ubalanse

•  Vurdere symptomene som har ført deg til å tro du er lidelse en hormonell ubalanse. Dette vil inkludere vaginal tørrhet, uregelmessig eller opphør i perioder, hyppig vannlating eller blære infeksjoner, impotens, endring (tap) i libido, ømme bryster, hodepine, uforklarlig vektøkning, hetetokter og selv depresjon. Dette er de vanligste symptomene på en hormonell ubalanse.

Spor søvnmønster. Mange kvinner (og noen menn) som opplever hormonelle ubalanser vil oppleve en endring i sine søvnmønster. Det kan manifestere seg som rastløshet, søvnløshet (vanskeligheter med å få sove eller forbli sovende) eller nattesvette.

Invester i et hormon balanse test kit. Disse enkle å bruke kits for at-home testing kan indikere hvorvidt du lider av en hormonell ubalanse. De koster alt fra $ 30 til $ 240 og kan benyttes av enten menn eller kvinner (produktet vil indikere hvor kjønn det skal brukes).

Hint

  • De fleste hormonelle ubalanser er et resultat av for lite østrogen eller for mye progesteron for kvinner, eller en svingning i testosteron produksjonen for menn. Spør legen din før behandling av enhver hormonell ubalanse med en over-the-counter medisiner eller supplement. Dine symptomer kan være en indikasjon på et hormon ubalanse, eller de kan være et tegn på en mer alvorlig helsetilstand.

Hva er årsaken til Hormonell ubalanse hos kvinner?

Hva er årsaken til Hormonell ubalanse hos kvinner?

Grunnleggende

Kvinner stadig tåle endringer i hormonbalansen i hele sin levetid. Fra tidlig ungdom til sene stadier av overgangsalderen, den skjøre balansen mellom østrogen og progesteron skift og kvinner opplever milde til ødeleggende bivirkninger. En rekke kjertler frigjør hormoner i henhold til miljø, liv-scenen og genetiske faktorer. Behandling av hormonelle ubalanser i kvinner varierer og ofte bærer sitt eget sett med bivirkninger som spenner fra kreft til hjertesykdom og depresjon. Ifølge leger ved Mayo Clinic, en av de største årsakene til hormonell ubalanse hos kvinner i alle aldre er stress, som kan behandles naturlig i de fleste tilfeller. Mens hormonene svinger naturlig gjennom en kvinnes liv, vil senket stressnivå bidra til å minimalisere virkningene.

Oppvekst

I tillegg til begynnelsen av menstruasjonssyklusen, noe som fører til sitt eget sett av hormonelt induserte endringer i kropps, nesten 1 prosent av unge piker lider av amenoré, eller kjertelforstyrrelser. Genetikk ofte er årsaken til sykdommen, noe som kan føre til egg å være unormal. Anoreksi og bulimi kan føre til unormale hormonbalansen. Overdreven trening og ekstremt lav kroppsvekt kan skape en ubalanse som stopper menstruasjonssyklusen helt. En underaktiv skjoldbruskkjertel, svulster på hypofysen og tidlig overgangsalder også er vanlige årsaker til hormonell ubalanse hos yngre kvinner.

Middelaldrende

Kvinner i midten alder, 20-45, kan oppleve hormonell ubalanse fra en rekke kilder. Spiseforstyrrelser, hypertyreose og stress kan påvirke den skjøre balansen og er vanligvis behandles med kosthold, mosjon og medisiner. Cervical lidelser og sykdommer som livmorkreft, unormal cervical mucus og eggløsningsforstyrrelser spille ødeleggelse med hormoner. Når en lege kan fastslå noen åpenbar årsak gjennom livsstils spørsmål, kan hormonell ubalanse hos middelaldrende kvinner kontrolleres gjennom en enkel spytt test eller ved mer dyptgående blodprøver.

Menopause

De fleste tenker på overgangsalder og aldring når man diskuterer ubalanse i hormoner og de resulterende bivirkninger. Hetetokter, humørsvingninger og nattesvette er vanlige samtaleemner blant eldre kvinner. Mangelen på eggløsning forårsaker en ubalanse som kroppen til slutt justeres til. Vektkontroll, trening, alternative urteterapi, avspenningsteknikker og resept hormonbehandling (HRT) er vanlige behandlinger som brukes for å redusere bivirkningene av menopausal hormonubalanse.

Miljø

Miljømessige påvirkninger som luft-og vannforurensning kan bidra til unaturlig hormon ubalanser i kvinner. En diett tung i bearbeidet mat, kombinert med en endring i livsløpet, kan bidra til en allerede delikat balanse mellom østrogen og progesteron. Høyt stressnivå forårsaket av arbeid, familie og personlige krav, sammensatte eventuelle eksterne faktorer som bidrar til hormonelle ubalanser.

Hvordan kontrollere Hormonell ubalanse

Hvordan kontrollere Hormonell ubalanse


Hormonell ubalanse kan føre til akne, vektøkning, tretthet, håravfall, hirsutisme og uregelmessig menstruasjon, men den gode nyheten er at disse ubalansene kan kontrolleres. Hos kvinner er polycystisk ovariesyndrom ofte ansvarlig for hormonforstyrrende effekter, men også andre forhold, som skjoldbrusk lidelser og svulster i hypofysen, også føre til hormonelle avvik. Nøkkelen er å få en riktig diagnose for din spesielle hormonell ubalanse.

Hvordan kontrollere Hormonell ubalanse

Gjør en avtale for å se din generelle lege hvis du utvikler nye symptom ut av det blå, som tretthet, akne, vektøkning, overskytende ansikts-og kroppshår, depresjon eller uregelmessig menstruasjon. Be om en fullblods workup som vil sjekke TSH, T3 og T4, samt dine kolesterol, triglyserider, glukose og jern nivåer.

Ta medisinen legen forskriver. Hvis dine blodprøveresultater vise at du har en lite aktiv skjoldbruskkjertelen (hypotyreose), bør et hormon erstatning pille som levotyroksin tas daglig. En overaktiv skjoldbruskkjertel (hypertyreose) kan behandles med anti-skjoldbrusk medisiner som Tapazole, eller radioaktivt jod tas gjennom munnen. I ekstreme tilfeller kan skjoldbrusk kirurgi være nødvendig.

Endre ditt kosthold hvis du mistenker at du har polycystisk ovarialsyndrom, fordi denne hormonelle ubalansen er ofte knyttet til insulinresistens. Sats på magre proteiner, grønnsaker og helkorn, og unngå raffinert sukker. Mat som soyabønner, fisk høy i omega 3-fettsyrer (f.eks laks) og linfrøolje kan også bidra til å regulere hormoner.

Se en reproduktiv endokrinolog (RE) hvis du er kvinne og dine symptomer fortsette. En RE spesialiserer seg på kvinnelige hormonelle ubalanser og kan kjøre tester for å se om eggstokkene produserer riktig mengde hormoner. P-piller er effektive når du prøver å kontrollere symptomer som hirsutisme, akne og uregelmessig menstruasjon; men hvis du prøver å bli gravid, kan legen sette deg på medisiner for insulinresistens som Metformin.

Hint

  • Hold en journal av dine symptomer for å se om de forverres under visse tider av måneden. Ikke vær redd for å gå til legen med dine mistanker; du kjenne kroppen din best, så hvis du føler at dine hormoner er ute av klask, så fortell ham.

Sykdommer forårsaket av en hormonell ubalanse

En hormonell ubalanse kan føre til mange ulike fysiske plager, syndromer og sykdommer, fra kreft og autoimmune sykdommer til en overaktiv skjoldbruskkjertel. Å være godt informert kan bidra til å korrigere en hormonell ubalanse før den har tid til å lage alvorlige medisinske problemer.

Kreft

Kvinner med et hormon ubalanse er mer sannsynlig å utvikle livmor, cervical eller brystkreft, mens menn med et hormon ubalanse er mer sannsynlig å utvikle nedbrutt kreft.

Autoimmune sykdommer

Ifølge Hormone Foundation, kan lupus og andre autoimmune sykdommer være forårsaket eller forverret av en ubalanse i hormoner (se Ressurser).

Cushings syndrom

Cushings syndrom skyldes kroniske høye nivåer av kortisol i kroppen, enten som produseres av kroppen, eller ved å ta kortisol-lignende medikamenter slik som prednison. Det kan føre til en rekke problemer, slik som vektøkning, høyt blodtrykk, diabetes, beinskjørhet, infertilitet og nedsatt sexlyst, blant andre problemer.

Akromegali

Denne sykdommen forekommer når det er noen overproduksjon av veksthormoner fra hypofysen, som forårsaker bein å vokse med en unormalt rask hastighet. Ifølge Mayo Clinic, vanligvis påvirker det middelaldrende voksne. Det er også kjent som gigantism når det rammer barn (se Ressurser).

Hypertyreose

Hypertyreoidisme (også kjent som en overaktiv skjoldbruskkjertel), kan forekomme som et resultat av en overproduksjon av hormonet tyroksin. Hypertyreose kan føre til problemer som hurtig vekttap eller gevinst, en rask hjerterytme, skjelving, nervøsitet, tretthet og struma. Det kan også være en indikasjon på en annen autoimmun tilstand, slik som Graves sykdom.

Advarsel

Hvis du mistenker at du har en hormonubalanse, gjøre det til en prioritet å se din lege. Du trenger kanskje en henvisning til en endokrinolog som kan bidra til å få hormoner balansert før noen store helsemessige problemer oppstår.

Hvordan å rette en hormonell ubalanse

En hormonell ubalanse indikerer at hormonnivået i personens kropp ikke er innenfor et normalt område. Forskning har indikert at et hormon ubalanse kan være forårsaket av en rekke ting, blant annet stress og aldring. Både menn og kvinner kan lider av en hormonubalanse. Symptomer som kan oppstå er bentap, seksuell dysfunksjon, depresjon og humørsvingninger.

Hvordan å rette en hormonell ubalanse

Be legen om å kjøre en rekke blodprøver for å måle hormonnivået som finnes i kroppen din. Laboratoriet panelet vil trolig måle DHEA, testosteron, progesteron, østrogen og skjoldbruskkjertel hormon nivåer.

Start hormonbehandling, som anbefalt av legen din. For eksempel, hvis du har lavt østrogennivå, kan du bli gitt hormonet å regulere østrogen nivå og eliminere symptomer.

•  Tren regelmessig. En moderat trening rutine kan bidra til riktige hormon uregelmessigheter. Tar lange turer og andre low-impact aerobic aktiviteter kan hjelpe.

Reduser mengden stress i livet ditt. Det har vært koblinger mellom hormonell ubalanse og høye nivåer av stress. Forsøk på å håndtere stress med avspenningsteknikker, for eksempel meditasjon.

Juster kostholdet ditt. Rapid vekttap og vektøkning kan føre til en hormonell ubalanse. Spis et velbalansert kosthold med frukt, grønnsaker, hele korn og magert kjøtt.

Hint

  • En naturlig metode som brukes av lider av hormonell ubalanse er å delta i en kropp rens, som innebærer å følge en kort rask og tar urte medisiner for å fjerne giftstoffer fra kroppen. Stol på legens råd å korrigere et hormon ubalanse. Du vil finne mange nettsteder touting naturlig rettsmidler for hormonell ubalanse som kanskje ikke har nøyaktig informasjon.

Grunner for Hormonell ubalanse

Det er forskjellige grunner til hormonelle ubalanser, fra en overaktiv eller underactive skjoldbruskkjertelen til overgangsalder, graviditet, kosthold, fysisk aktivitet, medisiner og stress. Heldigvis for de som holde deg oppdatert om kroppen sin og holde en åpen dialog med sin lege, mest hormonelle ubalanser kan korrigeres.

Skjoldbrusk problemer

Enten hypertyreose (en overaktiv skjoldbruskkjertel) eller hypotyreose (en lite aktiv skjoldbruskkjertel) kan føre til en hormonell ubalanse. I hypertyreose, for mye av hormonet tyroksin er produsert og kan forårsake symptomer som hurtig vekttap, en rask hjerterytme, skjelving, nervøsitet, manglende appetitt, søvnløshet, tretthet og struma; i hypotyreose, er for lite produsert, og fedme, hjerteproblemer, leddsmerter og ufruktbarhet problemer kan føre til.

Menopause

Under overgangsalderen, hormonnivået av østrogen og progesteron endre seg dramatisk, forårsaker symptomer som hetetokter, fett gevinst i mageområdet, humørsvingninger, hårtap eller hår tynning, uregelmessig perioder og redusert fruktbarhet, blant andre plager. (Disse hormonelle endringer kan også skje i løpet av perimenopausal og postmenopausale etapper.) Hvis symptomene er for intens, kan hormonbehandling bidra til å stabilhormonnivåer.

Graviditet eller etter fødselen

Gjennom hele svangerskapet og under post partum måneder, hormonnivået svinge hele tiden og kan ta opptil et år etter fødselen for å regulere. Disse endringene i hormoner kan føre til alt fra humørsvingninger og hodepine til brystforstørrelse og fordøyelses-kanalen opprørt, inkludert kvalme, oppkast og forstoppelse. Ifølge Merck Manualer, morkaken fører til en frigjøring av et hormon som kan forårsake hjertebank og hypertyreose, om andelen gravide dette hardt rammet er ganske lav.

Livsstil

Medisinering, kosthold, kan en mangel på fysisk aktivitet og stress bidrar til en hormonell ubalanse. Langvarig bruk av enkelte medisiner, for eksempel visse steroider, p-piller og smertestillende medikamenter kan føre til endringer i hormonnivået. Dietter som mangler på enkelte vitaminer og mineraler og er høy i dårlig fett kan føre hormoner for å falle ut av balanse. Mangel på fysisk aktivitet kan føre til anabole hormoner for å redusere dramatisk. Stress kan også negativt påvirke hormonnivået. Heldigvis korrigere vane som har forårsaket ubalanse bør resultere i hormoner rebalanseringsbehovet innen rimelig tid.

Hormon misbruk

Bruken av anabole steroider kan være nyttig i visse tilfeller, for eksempel hos pasienter som har vedvarende alvorlig skade eller sykdom. Men når det brukes til bodybuilding og atletisk ytelse ekstrautstyr de kan forårsake en ubalanse av hormoner i kroppen, noe som resulterer i aggressiv atferd, humørsvingninger, svekket dømmekraft, akne, hann-mønster baldness og selv leversykdom eller død. På grunn av dette, bør anabole steroider tas bare under direkte tilsyn av en lisensiert lege som kan overvåke pasienten regelmessig.

Behandlinger for Hormonell ubalanse

Hormonell ubalanse er en medisinsk tilstand der kroppen produserer for lite eller for mye østrogen, progesteron, eller testosteron. Tilstanden er ofte forbundet med overgangsalderen, men også påvirker ungdom i puberteten, de som vinner eller taper for mye vekt i løpet av en kort tidsperiode, og de opplever stress. Symptomer kan være kvalme, humørsvingninger, og tretthet. Hormonbehandling pleide å være behandling av valget for en ubalanse i hormoner, men denne behandlingen forårsaket sykdommer som hjertesykdommer, kreft i eggstokkene, brystkreft, og blodpropper. Det er nå bedre metoder for å behandle hormonell ubalanse.

Herbal rettsmidler

Noen urter, for eksempel svart cohosh, ha østrogen effekt i kroppen, på grunn av det høye nivået av østrogen-lignende stoffer som plantene produserer. Når det tas internt, stimulere de endokrine og hypofysen, og dermed gir disse kjertlene til å produsere hormoner naturlig. Normalisering av nivået av østrogen balanserer testosteron og progesteron-nivåer i tillegg, for derved å stabilisere alle nivåer av hormoner.

Acupunture

Akupunktur er en teknikk hvor små, tynne nåler er satt inn i huden. Nålene er strategisk plassert av en utdannet akupunktør. Plassering av nålene avhenger av sykdommen og den enkelte pasient. Noen mennesker lider av hormonell ubalanse har blitt behandlet med akupunktur.

Biofeedback

Biofeedback bruker instrumenter som måler vasokonstriksjon, muskelspenninger, blodtrykk og hjernebølger, blant annet. Med hormonell ubalanse behandling, forsøker biofeedback å omskolere kroppen til å få kontroll over hormonnivået til endring. Biofeedback er momentant. Enten hormonnivåene endres eller ikke, vil pasientene vite umiddelbart om ikke denne behandlingen vil fungere for dem eller ikke.

Aromaterapi

Aromaterapi bruker oljer fra planter til å påvirke fysisk endring. For eksempel har duften av lavendel en beroligende effekt på mennesker. Aromaterapi har vært brukt til å behandle de hormonelle ubalanse symptomer på depresjon, stress, irritabilitet, humørsvingninger, og angst. Hormonelle symptomer ubalansen som oppstår i hjernen, slik som depresjon og angst, er umiddelbart lettet av den beroligende lukter levert gjennom aromaterapi. Aromaterapi senker nivået av hormoner som produserer symptomene på hormonell ubalanse.

Slik gjenoppretter Hormonell ubalanse

Regulerer hormoner kan være en krevende oppgave. Hormonene kan bli ubalansert på grunn av de mindre forandringer. Sykdommer som svekker immunforsvaret, søvnmangel, endrede matvaner eller en endring i dosen av prevensjon er et par ting som kan føre til hormonelle uregelmessigheter.

Slik gjenoppretter Hormonell ubalanse

Slik gjenoppretter Hormonell ubalanse

•  Gå til legen din for en full undersøkelse. La dem vite om eventuelle symptomer kan forekomme. Legen din vil avgjøre eventuelle tester du kan trenge å etablere årsakene til hormonell ubalanse. Diabetes, ovarian lidelser, graviditet, og nedskrevne binyrene og skjoldbruskkjertelen kan alle være kilden til hormonelle endringer. Når legen har konstatert årsaken, kan et behandlingsopplegg begynne.

Bruk hormonbehandling. Disse medikamentene vil enten produsere hormoner i dem som ikke produserer nok eller balansere hormonene i de som produserer for mye. Hormon terapi kan noen ganger føre til bivirkninger. Hvis du har noen følelser av kvalme, svimmelhet, tretthet eller tørr hud legen din umiddelbart.

Regulering av hormoner med p-piller hvis du er kvinne. Dette vil tillate deg å alltid vite når menstruasjonssyklusen vil skje. Dette er ikke det beste alternativet for kvinner over 35 som røyker. Sannsynligheten for hjerteinfarkt og hjerneslag øker umåtelig mens på pillen. Vær oppmerksom på at å stoppe p-piller, gjenoppta pillen eller endre prevensjonsmiddel i stor grad kan påvirke hormonnivået.

Gjør endringer atferds. Disse inkluderer å sove minst sju til åtte timer om natten, får regelmessig mosjon og spise på konsekvent måltid ganger. Noen ganger kan ting som trøtthet, mangel på mosjon og en uregelmessig kosthold forårsake hormoner for å være ute av klask.

Tegn og symptomer på en hormonell ubalanse

Hormoner er hvordan kroppen går ulike interne funksjoner, for eksempel fordøyelsen og sykdomsforebygging. Når du opplever et hormon ubalanse, vil du finne at noen av dine kroppslige systemer vil begynne å handle feil, eller noen kan til og med begynne å stenge ned. Den vanligste behandlingen for et hormon ubalanse er en diett av medisiner noen ganger referert til som hormonbehandling.

Depresjon

En hormonell ubalanse kan føre til at du har humørsvingninger og endringer i holdningen din, nesten på et øyeblikk. Du kan begynne å oppleve anfall av depresjon, kan du føle deg selv å bli engstelig, og du kan også begynne å bli irritabel uten noen åpenbar grunn. Du kan begynne å føle seg forvirret, og utføre de enkleste daglige oppgaver kan bli vanskelig for deg.

Hodepine

Hodepine er et annet vanlig symptom på en hormonell ubalanse. Hodepine kan være alt fra en kjedelig og bankende smerte hele veien opp til migrene som kan føre til en enorm mengde ubehag. Hodepine kan holde deg våken om natten eller vekke deg fra en dyp søvn, og dette kan bringe på symptomer på tretthet og søvnløshet. Du kan også begynne å oppleve svimmelhet, og disse svimmelhet kan føre til kvalme og eventuelt oppkast.

Hjerte Symptomer

Hjertet ditt kan begynne å gi deg tegn på at du opplever en kjemisk ubalanse. Du kan begynne å lide av hypertensjon (eller høyt blodtrykk), og du kan også begynne å føle ditt hjerte racing, som med hjertebank. Over tid kan du også begynne å føle andre symptomer på mer alvorlige hjertesykdommer, som for eksempel brystsmerter.

Vekt Endringer

Med en hormonell ubalanse, kan du begynne å oppleve endringer i matvaner og vekt. Symptomene dine vil avhenge av hva slags ubalanse du opplever. En overdreven mengde hormoner i systemet kan føre til cravings for mat og alkohol som vil føre til vektøkning. Imidlertid kan en økning i hormoner også øke stoffskiftet og forårsake en uforklarlig vekttap. En reduksjon i mengden av hormoner i systemet kan påvirke kroppens evne til å bryte ned sukker og karbohydrater og kan resultere i uventede vektøkning.

Sykdom

En hormonell ubalanse kan føre til noe så vanlig som en kald å bli en mye mer alvorlig hendelse. Du kan merke at sykdommen har en tendens til å vare lenger med en hormonell ubalanse, og du kan også legge merke til at medisiner ikke synes å ha samme effekt de pleide å ha. Du kan også begynne å oppleve influensalignende symptomer som feber, en verkende følelse i ledd og muskler, eller en generell verkende følelse over hele kroppen.

Typer av hormonelle ubalanser

Hormoner er stoffer som er opprettet av kroppens endokrine system, som er ansvarlig for den delikate balansen av funksjoner som metabolisme, vekst, reproduksjon og kroppens reaksjon til skade, stress og miljø. Hormone ubalanse kan oppstå av mange grunner, blant annet sykdom eller eksponering overfor eksterne elementer slik som kjemikalier og forurensning. Genetikk spiller også en rolle. Som våre organer alder, cellene begynner å bryte ned som en del av normal aldring og hormonnivåer endring.

Hormoner

Hormoner utskilles fra skjoldbruskkjertelen, nyre, testikler, eggstokker, bukspyttkjertel, thymus, pineal, hypothalamus, binyrene, parathyroid og hypofysen. Noen typer hormoner er insulin, adrenalin, vasopressin, calcitonin, trijodtyronin (T3) og tyroksin (T4).
Insulin styrer hvordan kroppen bruker glukose og er skapt av bukspyttkjertelen. Adrenalin er skapt av binyrene og hjelper kroppen å takle stressende situasjoner ved å øke oksygennivået til musklene og hjernen, pluss undertrykke unødvendige funksjoner som fordøyelse. Vasopressin kommer fra hypothalamus og regulerer elektrolytter og blodtrykk. Skjoldbruskkjertelen produserer kalsitonin, T3 og T4 hormoner.

Insulin Ubalanse

Bukspyttkjertelen er ansvarlig for insulin produksjon og hvordan den brukes. Dersom insulin er ute av balanse, diabetes kan forekomme. Uten riktig nivå av insulin i kroppen kan ikke riktig behandle sukker den tar inn. Denne alvorlig sykdom føre til nyresvikt, hjertesykdom og blindhet. Diabetes er en progressiv sykdom som starter med en pre-diabetes nivå som viser ingen symptomer. Til slutt, kan legemet slutter å produsere insulin, og må behandles med injeksjoner av dette hormonet.

Adrenaline Ubalanse

Evnen av kroppen for å reagere på stress påvirkes av binyrene og hormoner den produserer. Disse kjertlene gi krise drivstoff kroppen trenger i situasjoner som krever en rask reaksjon, for eksempel kjører i sikkerhet eller svare på en nødssituasjon. Når kroppen blir utsatt for langvarig og kronisk stress, binyrene begynner å bryte ned under belastningen for å måtte svare ofte til en oppfattet trussel. Noen symptomer på denne ubalansen er allergi, manglende evne til å sove skikkelig, over-normal blodsukkernivået, hodepine, høyt blodtrykk og tretthet.

Growth Hormone Ubalanse

Hypofysen er også ofte referert til som det endokrine system er "master-kjertel," produsere veksthormon som er ansvarlig for å fremme normal vekst og utvikling. Veksthormonmangel kan hindre normal høyde og kroppsutvikling. Dreven vekst hormon, som er sjeldne, fører gigantism hos barn og akromegali hos middelaldrende voksne.

Østrogen og progesteron Ubalanse

Menoragi, som er en tilstand preget av uvanlig lang menstruasjonsperioder, rammer mange kvinner som ikke har nådd overgangsalderen. Ubalanser av østrogen og progesteron kan påvirke livmorslimhinnen, hvilke linjer livmoren, i løpet av menstruasjonssyklusen, forårsaker en opphoping som kan føre til tyngre enn normal menstruasjonsblødning.

Vasopressin Ubalanse

Vasopressin regulerer kroppens elektrolytter, og hvor det brukes vann og fordelt over hele kroppen. Hypothalamus produserer vasopressin, som samhandler med hypofysen til å frigjøre sine hormoner. Vasopressin er antidiuretisk, fordi det påvirker hvor mye vann er utgitt av nyrene i urinen. Overproduksjon av vasopressin fører til at kroppen til å holde tilbake vann, noe som resulterer i under normale natrium nivåer som kan føre til tretthet, hodepine, muskelkramper og oppkast. Omvendt, underproduksjon av vasopressin fører til at kroppen for å frigjøre for mye vann. Natrium nivåer blir høy og kan forårsake symptomer som mental forvirring og koma.

Thyroid Hormonell ubalanse

Skjoldbruskkjertelen produserer kalsitonin, T3 og T4 hormoner, som arbeider sammen for å regulere bein vekst, metabolisme, reproduksjon og riktig sirkulasjon og aktiviteten i hjertet. Hypotyreose er en tilstand der disse hormonene er ute av balanse og fører til depresjon, siden hjernen er også påvirket. Huden blir tykkere og tørre, negler og hår blir sprø, og det kan ta lengre tid for et sår å gro fordi sirkulasjonen ikke fungerer som den skal.

Hva skjer på Fysisk eksamen for Hormonell ubalanse?

Generelt Fysisk

Legen vil utføre en fysisk. For en nøyaktig testing for hormonell ubalanse, vil en lege sjekke kroppen generelt. Et fysisk vil sette en baseline av helse for testing samt avgjøre om noen kroppen systemet ikke fungerer som det skal og bidra til hormonelle problemer (f.eks det endokrine systemet, kjertler, eggstokkene eller testiklene).

Blood Testing og henviste

Legen vil enten trekke blod på kontoret eller gi en resept for blodprøvetaking som skal utføres off-site. Blood testing kan fortelle legen av hormonnivåer samt andre kjemiske målinger som kan påvirkes av hormonell ubalanse (som insulin, levende enzymer eller kolesterol).

Medical History

Under en fysisk, vil en lege spør inngående spørsmål om pasientens tidligere og familiære forhold og plager. Legen vil bruke denne medisinsk intervju som metode for å bestemme medisinsk historie for å finne noen symptomer som kan ikke vises på blodprøve eller fysisk undersøkelse. Legen vil spørre om en rekke emner, muligens inkludert vekttap og gevinst, energinivå, libido, kroppshår og følelsesmessig stabilitet.

Hvordan vite om du har en hormonell ubalanse

Endrede nivåer av kvinnelige hormoner føre kvinner til å oppleve et spekter av fysiske fornemmelser og mentale og emosjonelle tilstander i løpet av en 28-dagers menstruasjonssyklus. Disse inkluderer ømme bryster, væskeansamlinger, magekramper, hodepine, kvalme, diaré og forbedret verbal smidighet og romlig tenkning.

Kvinnelige hormoner, østrogen og progesteron i særdeleshet, er kraftige og avgjørende for optimal fysisk, mental og emosjonell helse. Nivåene av disse hormonene varierer i løpet av en 28-dagers syklus med endringer i nivåer som forekommer syklisk. Hvis syklusen av hormonelle svingninger er ødelagt og det er hormonell ubalanse, kan du oppleve en stor nedgang i din helse og livskvalitet.

Hvordan vite om du har en hormonell ubalanse

Hvordan din kroppens signaler Hormonell ubalanse

•  Siden naturlige svingninger av kvinnelige hormoner føre til en lang rekke symptomer selv ved god helse og hormonbalansen, kan det være vanskelig å målrette hormonell ubalanse. Et godt utgangspunkt er å måle din følelsesmessige tilstand. Er du ute av kontroll følelsesmessig? "Følelser av sinne, irritabilitet, depresjon, håpløshet, og tristhet resultat fra en hormonell ubalanse," rapporterer Nisha Jackson Ph.D. til "Kvinners helse Magazine"

Finn ut om du opplever fysiske symptomer på hormonell ubalanse, som følge av usunn og lave nivåer av østrogen eller progesteron. Disse inkluderer håravfall, vektøkning, kviser, overdreven hårvekst, tretthet, uregelmessig eller ikke-forekommende perioder og redusert beinmasse og styrke.

Du kan bli opplever symptomer som ikke er ofte forbundet med "rasende kvinnelige hormoner", men det påvirke ditt forhold og med arbeide ferdigheter. Hvis du opplever hormonelle ubalansen du kan ha redusert hukommelse og verbal evne, som begge er forsterket av østrogen, som sitert i "Kvinners helse Magazine" og WomensHealth.gov. Du kan også legge merke til en endring i seksuell aktivitet med partneren din. Hormonell ubalanse kan føre til redusert libido. I tillegg til den fysiske virkningen av redusert libido, kan du mentalt føler seg mindre sexy og attraktiv, påvirker ditt ønske om å være seksuelt. Ifølge "Glamour Magazine" høye nivåer av østrogen er knyttet til følelser av attraktivitet.

Pinpoint fører av hormonell ubalanse. Har du nylig mistet eller fått en god del i vekt? Har du fått en ny rolle på kontoret som eksponentielt har økt arbeidsbelastning og stress nivå eller har fødselen av et nytt barn og balansere nye morsrollen med karrieren din la deg overspente og strukket veldig tynn? Spiser du mat med høyt fett? Hvis du svarte ja på noen av disse spørsmålene, er hormonell ubalanse en mulig årsak til dine symptomer. Stress er en viktig årsak til hormonell ubalanse. Langvarig stress avleder hormoner fra sine naturlige stier og påvirker deres produksjon. Alvorlig vekttap og vektøkning også kaster dine hormoner ut av klask, det samme gjør fet mat, som unaturlig øke østrogennivået.

Hvis du føler at du kan ha en hormonell ubalanse, ta kontakt med din lege. Legen din kan gi deg hormonprøver, for eksempel spytt testing, som nøyaktig vurderer hormonnivået og hvilke faktorer som kan forårsake ubalanse. Kroppen har sin egen individuelle kjemi, og faktorer som forårsaker hormonubalanse er individuelle for deg, og kan ikke være sporbare uten en slik testing.

Det er også viktig å ta kontakt med lege fordi din hormonell ubalanse kan få store konsekvenser for eksempel infertilitet, og ifølge WomensHealth.gov, livmorkreft. Du kan ha polycystisk ovariesyndrom. Health.com siterer dette syndromet som "vanligste hormonforstyrrelse blant kvinner i reproduktiv alder." Ti prosent av kvinner i reproduktiv alder har polycystisk ovariesyndrom, forårsaket av insulin ubalanse. Symptomer på polycystisk ovariesyndrom inkluderer uregelmessig eller ikke-forekommende perioder, acne, rask vektøkning og skallethet.

Hvordan å gjenkjenne tegn på hormonell ubalanse i Boys

En hormonell ubalanse oppstår hos gutter før og under puberteten og kan føre til mange følelsesmessige problemer og stress under sin ungdom liv. Ubalansen går som regel bort i løpet av 3 til 6 måneder, men hvis problemet vedvarer, kan det behandles med medisiner. Hvis det oppdages tidlig, kan du redusere mengden av forlegenhet barnet vil oppleve ved å behandle ham så snart som mulig.

Hvordan å gjenkjenne tegn på hormonell ubalanse i Boys

Se for forsinket pubertet. Mellom 9 til 13, gutter går gjennom puberteten, noe som fører til at håret til å vokse under armene, på brystet og i kjønnshår området. Hvis disse fysiske endringene ikke forekomme i løpet av denne tidsperioden, er muligheten for forsinket pubertet høy. Den forsinket pubertet kan også være forårsaket av et helseproblem som diabetes eller underernæring.

Se etter depresjon. Tegn på depresjon inkluderer irritabilitet, smerter og smerter og en tilbaketrekning fra sosiale aktiviteter. Selv om mange tenåringer opplever depresjon i ungdomsårene, depresjon er intensivert i løpet av en hormonell ubalanse. Andre tegn på depresjon inkluderer hyppig gråt, endringer i spisevaner og tretthet.

•  Under denne pubertet, kalt en ubalanse gynekomasti kan forekomme. Gynecomastia er en tilstand som fører til at melkekjertlene til å utvikle seg i gutter som ligner kvinnelige bryster. Denne utviklingen kan føre til alvorlig forlegenhet og emosjonelle plager, men vanligvis går bort i løpet av 3 til 6 måneder på grunn av kontinuerlig hormonelle endringer.

overactive skjoldbruskkjertelen kan føre til gutter å få vekt i en akselererende hastighet, noe som fører til fedme. En gutts kropp vil gå gjennom mange endringer, men hvis vektøkning fortsetter å øke, er det nødvendig å ta tenåringen til legen for å sjekke for eventuelle helsemessige unormalt.