Digidexo.com

Når er foster hjerte fullt utviklet?

Stage One

Den menneskelige hjertet utvikler seg i fire stadier. Den første dannelsen av hjertet begynner med fremveksten av spesialiserte celler rundt 16 til 19 dager etter befruktning. I dette første trinn, disse spesialiserte celler som danner to rør. Tidlig i tredje uke av svangerskapet disse to rørene begynner å vri og smelte sammen, og hjertet begynner å slå rundt dag 22. I den første fasen av utviklingen, fosterets hjerte ligner en fisk hjerte.

Stage Two

Ved tjuetredje eller tjuefjerde dagen, utvikler hjertet to separate kamre. Det er to atriene, en på venstre og en på høyre. Funksjonen av atriene er å motta blod som har blitt sirkulert gjennom legemet. Disse atriene dele en enkelt ventrikkel. Senere vil jobben med ventriklene være å motta blod fra atriene. Sirkulasjon av blodet begynner å strømme en gang rundt dag 28. I denne fasen bærer fosterets hjerte en likhet med en frosk hjerte.

Stage Tre

Under scenen tre, fosterets hjerte bøyer og beveger seg nedover i brystet. Hjertet er i ferd med å danne flere kamre. Etter den tid den når tre kamre, begynner hjertet å se ut som en slange eller skilpadde hjerte. Denne prosessen begynner rundt trettifemte dagen etter unnfangelsen.

Stage Four

I det fjerde trinnet, danner hjertet den fjerde og siste kammer. Dette skjer rundt førtiniende dagen etter unnfangelsen. Nå hjertet ser ut og fungerer som et normalt menneske hjerte. Selv om den opprinnelige dannelsen er fullført rundt den syvende uke, vil hjertet fortsetter å vokse inntil voksen alder.